Kupina:sortiment,podizanje i nega zasada,radovi u kupinjaku

Oprskao sam danas promesom (imam i neke druge kuci fungicide, nego sam gledao agromakret program, pa rekoh zbog razlicitih supstanci).
A i na onom fungicidu pisalo samo 2x tretiranje u sezoni (zato valjda i menjaju) :D

Uu pa ti imas bas podosta posla , mislim sa 150 litara :)
Svaka cast stvarno.

Ja sam jos amater, ali sad ujesen planiram da zasadim vise jer mi je ovaj test kupina prosao lepo, tj prolazi lepo.

Nije to nesto, ima dosta lisne mase pa dok se to lepo zaštiti sa svih strana, ode prskalica začas.
Kupina je zahvalna, ne traži puno a moze da vrati puno.

Moze li neko da potvdi moje sumnje da od moje kupine nema nista ove godine. Nije jos pocela da behara ali kad otvorim potencijalni cvet, unutra je u sredini crna tacka ili kuglica mala, slana ih je zakacila pre nedelju dana i to je to, tako je i na malinama. Znaci li to da vise tu nema roda?

Sta joj to znaci ako je izmrzlo to unutra nista ga ne moze oporaviti, jedino jedan mali deo koji jos nije stigao da formira onak zatvoreni cbet bi trebao da dá rod.

Posto sam nov u gajenju kupine da pitam zakidate li ove nove izdanke iz zemlje i do kada orentaciono. Posadio sam Cacanku prosle god i ovi novi izdanci guraju ko iz vode a debeli ko stabljika kukuruza- ima da osuse staru na rodu. Pozdrav!

Ja sam dobio savet da posto mi je biljka mlada (zasad jesen 2014 godine) da ne skidam mlade izdanke tj. da ostavim koliko planiram ali ne da ih secem do zemlje ove sto imam.

A kad biljka u narednim nekim godinama ojaca da do cvetanja kratim sve, nakon toga da pustam mlade da ne bi bili predebeli i time crpeli biljku.

Takve sam savete dobio, a videcemo u praksi kako ce biti.

Inace loch ness danas prvi cvet, rano rano bas ::namigivanje::

pozz narode da li je ovo grinja ako se bude dobro vidjelo ili je od kisa svijetlo zelen list
viewer.php
[/URL][/IMG]

Tako ti je i kod mene stanje na loh nesu samo onog poslednjeg mraza da nije bilo sve bi bilo dobro, ovako ce ja mislim samo jedan mali deo ostati zdrav.

Dodje naopaka godina i ne mozes protiv nje.
Izmrzla mi sljiva cacanka rana,steta totalna.
Kupina krenula da otvara cvetove unutra crno.
Ostaje malina,a pitanje je sta ce sa njom biti posle ovolikih kisa.

Kod mene je malina stradala isto kao i kupina, malina je vilamet, otvara cvet i isto crno unutra. Jos neki dan navali grad kod nas, reko samo mi je jos ovo falilo, sreca pa nije bio puno krupan, samo je mali listove iscepao.

Bas me oce ovih dana,sa cim ovo sra..e da poprskam? Ovo su mladi a cvet je polako poceo da se otvara na proslogodisnjim.
20160511_164854_Richtone_HDR.jpg

Hvala ljudi u napred.

- - - - - - - - - -

Ovo su lisne vasi predpostavljam, frka mi je bilo cime da prskam zbog cvetova jbg. kad covek nezna onda pita :osmeh:. Takodje sam primetio na po nekim cvetovima u samom cvetu ima po neka mala bubica ali nije u svakom , da nijei to jos neka beda?

Spominje li iko cijenu??Na pocetku se pricalo da u hladnjacama ima dosta kupine i da cijena nece biti neka,.Kakvo je sad stanje???

Nazad
Vrh