Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znači na tom jednom lastaru plodovi će biti kao mandarine, na tri lastara normalne veličine a ko ima 5-6 lastara biće mu kao ribizla. Ja negde imam i 7-8 lastara, dobro ih hranim i dobro pojim i ne primećujem da su plodovi manji nego gde su mi tri lastara. Prost primer: Sednemo nas petorica u kafanu i naručimo kilo pečenja i litar vina i odemo kući i gladni i žedni. Ako naručimo 5 kila pečenja i 5 litara vina idemo kući siti i napiti.Buducnost tehnologije uzgajanja kupine ce se zasnivati na sadnji od 0,5m. U takvoj situaciji se ostavlja 1 rodni lastar i on se priprema za rod. Prostom logikom je bolje da 1 korenov sistem hrani 1 lastar i svu potrebnu hranu vodu dobija samo on,nego 2,3 ili 4 lastara. Prost primer: Majci je mnogo lakse da doji mlekom 1 dete I svu energiju i trud ulaze u njega nego kada ima blizance ili trojke. Plodovi na tom 1 lastaru ce biti i krupniji i vise ce ih biti.
Ali zato cete imati pored tog jednog na rodu jos desetak za sledecu godinu,a kada ih razredite ti ostali ce izaci jedno 5m u visinu!
@MarelaVA
Neizmerno Vam hvala na ovom revolucionarnom predlogu sto se tice gajenja kupina.
Ako Vam ne predstavlja problem napisite nam koliki se prinosi ocekuju okvirno,ako se koristi vas genijalni predlog,koji ce izmeniti buducnost kupinarstva.
Hvala unapred.
Uredu uredu,ovo su sad neke vise filozofije i razlicita misljenja svih nas. Ja imam Loch Ness i 99% cu probati na 0,5m sadnju u nekoj blizoj buducnosti. Sve u svemu bitno je da svako od nas bude zadovoljan svojim radom,prinosima i kvalitetom,a prevashodno cenom. Tako da svim poljoprivrednicima zelim uspesnu godinu i neka zdravlje posluzi samo,ostalo cemo lako.