Kupina ,sezona 2017 ,cena i plasman

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas prvih 20kg

ma ovo je loh nes,kod nas otkup krece kad stigne cacanka,ove druge sorte malo ima i nece da pocnu dok ne krene ozbiljnija berba....a ona nece jos sigurno 15ak dana,loh nes moram na kvantas,pa kako navatas koga,u pocetku bude dobro jer mi relativno ranije stigne u odnosu na druge,cim pocne i drugima onda se cena sroza naglo,ovo otislo po 250din cim sam otvorio gepek

ne pustajte balone bespotrebno,strpite se jos dve nedelje i sve ce se znati,kakvi bre 15din evo ti moja pa beri ako ti se isplati

Ево ко хоће нек се јави ако све буде уреду ускороћу знати тачно. Лох нес сигурно плаћам евро. Иде за Русију свеж. Не може већа цена они је тамо максимално плаћају 2 е. А потребно је скупити шлепер упаковати по 125г у контејнере па у папирне кутије ,онда анализе санитарни сертификат и превоз. Ево ја већ 10 дана ореговарам и траже још да се спусти цена. А где је још трошкови хладњаЧе.

- - - - - - - - - -

То је наравно на велико а цена на пијаци ће сигурно бити 300 дин. Ал нек неко прода тону купине на пијаци.

- - - - - - - - - -

Просечан пиљар једва прода 3 гајбице за цео дан.

jesi ti rodjace donekle u pravu,ali gde ces ti naci toliki loh nes kad je poceo da se sadi tek u zadnje 3god,u svom okruzenju neces sigurno kao ni u mom jer se generalno kod nas se malo radi kupina bilo koja a ne samo loh nes,takodje ti trazis samo prvu klasu a sta ljudi da rade sa ostatkom kad jos nigde nema otkupa gde ce sa onom sitnijom,nije to bas bajno kao sto ti pricas,ovo sto stize dok su manje koicine moci ce sa piljarima da se zavrsi jer je jos nema u tolikoj meri,a posle kad krenu vece kolicine krenuce i kompletan otkup ostalih sorti tako da mislim da je to lakse resenje

Ja licno bih voleo da su to samo bzvz price, jer takva cena moze dovesti samo do krcenja zasada, ja je radim na 1,5ha i da ne pricam koliko je tu rashoda, ali mene vise nista ne iznenadjuje, pa cak i da bude 15din

amper91
user-offline.png

nemoj biti naivan,kakvih bre 15 dinara....To pustaju probne balone da vide reakciju naroda...Ja ocekujem da krene sa 70-80 dinara,pa dokle dogura...

Смедерево је познато по јабукама а поцерина по купинама. Ево ја имам лохнес друга година и родио је лудачки. На 2 км шпалира биће сигурно 10-15т. Сад га добро храним кроз кап по кап да га угојим ко свињу.

Kod mene je skocila cena na 18 din, ali za branje po kilogramu. :osmeh:
Medjutim, pregovaramo da bude veca, sto se i ja slazem, jer u lancu profita moramo svi biti zadovoljni i proizvodjaci i radnici i hladnjacari.

1е. Је добра цена за тај коров. Па сува шљива иде по 1е.

Смедерево је познато по јабукама а поцерина по купинама. Ево ја имам лохнес друга година и родио је лудачки. На 2 км шпалира биће сигурно 10-15т. Сад га добро храним кроз кап по кап да га угојим ко свињу.
Čime hraniš kpk?

Slazem se,oko 1.euro je realna cena za kupinu....Ali za cacanku i u gajbe po 2-3 kg....A za loh nes malo vise....A za pakovanja po 100-200.grama I gde ide samo prva klasa....To se placa drugacije

P.S. Pitoma kupina nije korov. Pozdrav

Niko to sad nece da kaze, pricaju se price od 15din sto je potpuna propast, do nekih 70-80din sto i nije tako losa cena,ali sa obzirom da je prosle godine bila 30din ove je malo i 130.

Prošle godine kod ariljaca se šuškala cena od 30-50 tako je i bilo,sad pominju 120,daj bože da su u pravu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh