Kunići mešane rase za svoju potrebu

Pozrav drugari, ja sam nov u ovom drustvu.Nadam se da cemo imati i tema i vremena da razmenjujemo misljenja o nasim ljubimcima. Moj odgovor za gore navedeno pitanje je:
Ako se pare genetski dobre jedinke,mogu se ocekivati i dobri rezultati.Treba probati.

- - - - - - - - - -

Radi preventive da uvek,pogotovo ako si blizu reke .potoka bara,kanala.Obavezno matico stado a male od 4-5 nedelja starosti period od 2/2 polovine marta do 2/2 septembra.
Vakcinom protiv Mixsomatoze.
 
Posto se 45 godina bavim kunicarstvom,veci period gajim mesance jer su mi se oni pokazali najkorisnim.Posto volim raznovrsnost boja radio sam na ukrstanju vise rasa.
Rezultati su bili razliciti.Dobre rezultate po prirastu dobijao sam ukrstanjem: CI+NJ.S / CI+NB /NB +KL / CI-NJS +KL/ NJS+NB / NB +NC / NB+BP / CI +BP /NC+HS /kao u daljem medjusobnom ukrstanju od dobijenih mesanaca ostavljajuci za priplod samo najboje ukrstao sam sa / OV / gde sam dobijao solidne rezultate i u prirastu i u raznim bojama i sarama sto mi cini zadovoljstvo.
Sada sam od mesanca /nc-hs -ov + pt.lg / i / pan + nc-hs-ov / dobio lepe i boje-sare i lepo napreduju.
 
Pozdrav. Posto sam dosta nov u ovom poslu (hobiju) i imam dosta kunica kod tri zenke sto su u jednom kavezu non stop voda je sutra dan bela.. da li bi mogao neko da mi objasni zasto je to moguce i sta bih trebao preduzeti? Unapred hvala
 
Pa njihova mokraća je mutna i još kad se pomeša sa vodom, dobiješ belo. Možda nije to u pitanju, smao nagađam, ali to mi prvo pada na pamet. Probaj da pomeriš pojilicu u drugi deo kaveza.
 
Kolege, iz konbinacije B. orijas zenke i panonac muzijak, dobijeno 18 mladi dvije po 9 hrane s tim sto je jedna okotila 12 ali 3je uginulo, i svi mali su zeleni ni jedno nema na panonca. :osmeh::osmeh::osmeh: Treca zecica mi nije ostala skotna , ali neka je sad posto je vruco necu ni pustati da se pari, za nekih 15tak dan ce sve tri na parenje ponovo. :ppozdrav:
 
Koliko dugo moze jedna zenka da koti(koliko godina,ili kolko okota u svom zivotu),a da normalno koti normaln broj mali!
Na primer,ja drzim i Tigrice(papagaje),one kote i daju naj vise mladih u prve tri god,i onda pocnu smanjivati i treba menjati leglo!
Unapred hvala na odgovoru!
 
Trenutno imam jednu ženku koja ima četiri i po godine ,koti se lepo i skoro sve mlade othrani,a njena majka se kotila do šeste godine a živela je sedam.
 
Trenutno imam jednu ženku koja ima četiri i po godine ,koti se lepo i skoro sve mlade othrani,a njena majka se kotila do šeste godine a živela je sedam.
Inače kunići žive i do 14 godin.Kad ne forsiraš po američkom sistemu ,znači parenje na treći dan od okotnje mogu da se pare i kote do 8-9. godine života.Tako da je to normalno,ja držim mužjaka do 5god. a ženke do 4-5,čim primetim da se slabije koti,koljem i kupujem mlado.
 
Sta mislite o ukrstanju beckog plavog i novozelandskog belog ? Da li je to neko probao ? Posto mi deluju ovako slicnih karakteristika..
 
Ja sam ukrstao i dobijao sam lepo leglo slicnih oblika samo su mi bili svi crni u F1/g.posle je bilo vise boja i nijansi.Mad sam dobijso i dobre mesance N.Beli i Cincila,oblik N.Beli boje Cincila.
 
Hm crni ili mislis plavi ? meni se pre 10 tak dana okotila zenka crne boje i muzijak crn a ima 2 bela :D
 
Misli crni, pošto kad pariš plave i bele, u prvoj generaciji dobijaš crne. ;)
 
Nazad
Vrh