Kunići mešane rase za svoju potrebu

Nije mi jasno cemu sluze 4 kalendara i cemu onolike rubrike?

@ zima, igorp93

Napisao sam i postavio sliku i Excel fajl u rublici: Kunicarstvo za pocetnike ako vam i sad ovako popunjen primer nije jasan pitajte sta vas buni, pokusacu da objasnim. Mada mislim da nece biti nepoznanica posto je vrlo pregledno i lako se zakljuci sta je sta.

@ igor93
Evo malo sam smanjio broj rublika posto je stvarno mnogo bilo nema toliko kocenja i kontrolnih parenja u toku jedne godine. Ubacio sam jednu rubliku dole Beleske gde mogu dodatne informacije da se upisuju. Nema 4 kalendara nigde ima samo 1 kalendar za celu godinu.

Nisam otvarao novu temu jer mislim da moze da se ubaci u rublici Kunicarstvo za pocetnike. Da sam otvorio novu nije toliko bitna tema pa bi verovatno vremenom zavrsila na drugoj stranici. Ovako neka stoji ovde kod pocetnika pa nek vide jedan od modela za vodjenje evidencije. Svako moze prilagoditi sebi tabelu kako mu se svidja. Ja sam video nekoliko evidencija za vodjenje iskreno nisu mi se svidele i osmislio sam ovako. Nekako mi je najprakticnije sve mi je na jednom mestu i kalendar i podaci. Kad neku zenku hoces da analiziras sve ti je na jednom mestu i sve odatle mozes da zakljucis a ne da listas 6 papira :haha:

Pozdrav svima,
Mesanci panon muzijaka i ovnolike zenke stari su 82 dana.
Ovaj levo (na prvoj slici) ima 3,4 kg i sutra ide u kotlic :ppozdrav:
ovaj drugi je laksi ima 3 kg i jos malo ce se toviti. :cao:

Evo malo mojih mješanaca.

15yedh.jpg

34gnh35.jpg

4i1sfp.jpg

Najstariji su 2 mjeseca, najmlađi su 20 dana.

Imas crvenog novozelandskog a kako dobit parenjem to je malo teze pitanje jer genotip boja je dosta slozena stvar.A ako imas mjesance nikad neznas kakvi ce biti,kod cistih rasa po genotipu boja se moze znati kakvi ce ili bi trebali takvi biti.Ako paris dvije ciste rase.
Ovi moi su kaliforniska zenka i ovnoliki muzijak .

Dovoljan ti je jedan sarac bilo muzjak ili zenka i pari sa bilo kojim mesancem i neki ce povuci na sarce a neki na mesance i imaces crno/bele ali mesance :ppozdrav:

Ovako izgleda mjesanac B. orijasa i NJemackog orijaskog sarca , zenkica je stara 35 dana dobio sam je juce , bas me zanima kakva ce da poraste , za sad je odlicno napredovala .
wkhaur.jpg

2yy5od4.jpg

Ove slike su slikane kad su naj stariji imali 2 mj a ovi mali 20 dana.
Sad imam 2 legla jedno mjesanaca jedno kaliforniski,mjesanaca ima 3 u leglu a kaliforniskih 9,moram slikat i postavit mozda i sutra da vidite usporedbu.Kaliforniski su dan stariji a 4x su laksi.Ova 3 su sa 15 dana tezili 600g.

2ir98is.jpg

66g0hs.jpg

Post je spojen: [time]1300642530[/time]
Stari su nesto manje od tri mjeseca.

Nazad
Vrh