Kultivatori (špartači)

U saobracaju se odvali uvo sarke, kad je sklopljen spartac.... Vidjao sam, ne pisem iz glave...

U saobracaju se odvali uvo sarke, kad je sklopljen spartac.... Vidjao sam, ne pisem iz glave...

Kad su dignute krajnje sekcije ili?transport ili rad?U transportu ima svoje leziste...Ne znam na sta mislis,ali ovo sam ja radio,i kad je izdrzao dve godine u banatu,izdrzace svuda...vidjao sam par slabije odradjenih(tanje ploce i sarke)za to ne znam,ali ovo sto na slici vidis je bez greske.

И код мене је слично одрађено као код Срђана, само што су ушице заварене рецимо наизменично. На једној плочи горе су две бочно, а доле једна у средини и обрнуто на другој плочи која је пар. Шараф је 12мм. Ослонац у транспорту је од дебље арматуре и не да да склизне са греде. Иде што рече без грешке већ 10-так година. Чак сам једном приликом морао да извадим доњи шараф да боље копира терен и није се ништа сломило.

Nema sanse da se odvali.cak ni kad se napravi da dize po 2 baterije sa strane...odradio sam ovakvih garnitura barem za 50 spartaca...ploce treba da su debljine barem 14mm a dimenzije 160x160,mada je bolje ,i stabilnije stoji greda kad se gore naprave 4 caure ,umesto 3 a dole i nisu potrebne caure da se to fiksira,vec moze i sa 2 srafa M14 ili16...

Jel ima neko kutije za djubrivo od imt sprtaca da proda? Treba mi za jednog druga. Ali da su dobre!

2eupkec.jpg
Može li malo bolja slika kako si pričvrstio nosače od s-opruga i koje su mu motičice dole, interesuje me jer i ja hoću da sebi stavim taj sistem za soju

Imam ja komlet diskove sa nosacima od agro merkurovog spartaca ako nekom treba. Radile samo jednu sezonu. Za osam vrsta!

@John kod mene su ljudi prepravili tako sto stave flah gore do nosaca od spartaca a ispod dupante ide onaj liveni polumesec i izmedju flaha i tog dela se ubaci komad cevi.

To me i interesuje jer ne bi hteo da varim ništa već da sve bude montažno
@Matic to znam ali mi je svakako bolji sistem nego klasične motike koje sad imam jer mi one odgrću soju
I još da napomenem da mi je špartač petoredni namešten na 50 razmak i kad radim ne jurcam nego radim polako

Baća mi ne praktikujemo operaciju zagrtanja soje.Probao sam bez štitnika i onda nastaje problem u žetvi zbog neravnina nastalih upravo zbog zagrnutosti.Kod tebe idu 3 S opruge po bateriji pa možda manje zagrće...

Radio sam prošle godine veću soju bez štitnika.Uprkos sporoj vožnji zagrnula se i to se u žetvi jasno primetilo i napravilo problem.

@matić kakav problem je pravilo u žetvi ako je bilo malo zagrnuto, meni na klasičnom na sredini reda napravi breg pa nemogu da spustim skroz nisko jer hvata zemlju a soja bude u dolini pa prvi sprat preskoči pa mislim da je bolje da malo prigrne soju a da izmedju redova bude niže onda može bolje da hvata

Kako vi to prskate i sa cime kad morate da zatrpavate travu kad spartate? U temi o herbicidima svi se hvale kakve kombinacije mesaju i posle slikaju ciste njive, a vi zagrcete travu i soju.

Nazad
Vrh