Kultivatori (špartači)

Kod nas u firmi tako dobro spartaju soju da kombajn svo opalo lisce pokupi i posle izbaci na slamotrese.

Moje iskustvo je, da kada je soja blago zagrnuta niže mogu pokositi soju, jer lišće opadne u brazdu, pa mogu obrijati njivu :osmeh:

Potpisujem! Lepse se pokosi kad je medjured nizi od reda!

- - - - - - - - - -

Može li malo bolja slika kako si pričvrstio nosače od s-opruga i koje su mu motičice dole, interesuje me jer i ja hoću da sebi stavim taj sistem za soju

Od ovog spartaca nemam, mogu jedino da ti uslikam moj OLT koji je pravljen na istu caku!

Evo na ovoj slici se vidi....

1gq2bq.jpg

Još jedno kratno pitanje :osmeh:
Kako je učvršćen flah da se neokreće oko šrafa ili je u pitanju velika sila zatezanja pa nemože da se okrene

Upravo tako! Od flaha iste dimenzije navareno je cetvrtasto parce, pa je sve zajedno probuseno...

- - - - - - - - - -

Evo ovde se vidi:

1494nj8.jpg

Evo imoje avanture koja radi savršeno,na moje veliko iznenađenje.Ošpartao je oko 85 jutara i nije mrdnuo_Ove godine dobija čekrk i sklapanje na dva reda u osnovi.Zbog lakšeg transporta i izredaka.

mityoo,moze li slika mehanizma za prelapanje iz drugog ugla-odozgo?Da li su usice za cilindar hidraulike za preklapanje?
Pozdrav.

Clan Bukur ima lep sistem preklapanja. Bilo bi korisno ako bi hteo da postavi jos neke slike od njegovog mehanizma.

Jel treba nekom od tupanjca sediste volan tockovi vodilje.?.poklonio bih ako nekom treba,meni samo smeta pa da ne bacam u staro gvozdje..

Ljudi, jedno pitanje. Kupio bih tupanjčev četvoredni špartač. Špartač ima sistem za upravljanje. Zanima me može li se sa njim špartati bez čoveka koji bi upravljao pozadi, pošto uglavnom radim sam te operacije.
Nema ih u mom kraju nigde, samo imt dvoredni kakav i imam. A uzeo bih četvoredni za njive u ravnici.

To ok da kupujem nov. Ovaj što sam gledao je polovan, u susednom selu ga prodaje jedan što trguje sa mašinama. Za 400 evra hoće da da. Špartač ima upravljač.

Nazad
Vrh