Kultivatori (špartači)

Pa dobro ali ne crkava svake godine. Izdrzi po 500kj. Na hudjiku na 50cm je izdrzao 10 godina po 50kj useva x2 put godisnje. 1000kj skoro.

Neznam druze al u mom kraju se mnogi zale na te sprtace sa s motikama,nije los za manju travu ,al kazu da gusi cim je trava veca.Znaci pored njega bi moro imati jos jedan klasican spartac.E sad sta je tu pametno neznam.

Hoće da guši kada ima gorušice dok kod ostalih korova nema problema,prolaze lako.Ako su korovi preveliki guši svaki špartač bez obzira na koncepciju mašine.

Gusi i ima veliki problem...ostavlja neravno iza sebe,pa za soju u vrsidbi da se useres...(drugarove reci)inace on ima agromerkur,i prodaje ga,ako je neko zainteresovan...

Vidim da je ovaj sa slike vec varen,nosac zadnje desne motike,a da netreba da radi zemlju kome se gusi spartac ,nije ti primedba bas na mestu,okisa se nemoze da se udje,ne uspe hemija,sta onda raditi.

Srđane nešto je taj tvoj drugar zeznuo.Možda radi preduboko sa njim pa zagrće soju ili ne koristi štitnike za useve koji su opet obavezni u soji.Ja sam sa takvim špartačem prezadovoljan.

Spartac je u fulu-diskove sa obe strane,sve s opruge...i meni se svidjao,pa sam pre 8rednog tupanjca mislio da uzmemo tako nesto...ali covek je rekao posteno sta je i kako je...kaze kukuruz ok,ali soja i suncokret ne...i postoji jos jedna veoma vazna stvar Maticu...a to je struktura zemljista...kad uletis u nasu crnu,vrca dva metra oko s opruga.

Srđo izgleda da ne zna baš našteluje pa ide preduboko(pravi brazde). Ja sam moj prepravio na opruge i preporodio se . Koristio sam od strica on je uzeo iz Vojke sa oprugama i odlično radi.

- - - - - - - - - -

A kolega ako hoće rado bi ja menjao IMT sa kutijama za đubrivo za taj merkur:ppozdrav:

Srđo izgleda da ne zna baš našteluje pa ide preduboko(pravi brazde). Ja sam moj prepravio na opruge i preporodio se . Koristio sam od strica on je uzeo iz Vojke sa oprugama i odlično radi.

- - - - - - - - - -

A kolega ako hoće rado bi ja menjao IMT sa kutijama za đubrivo za taj merkur:ppozdrav:

Njegov je sestoredni...ako si raspolozen-svrati do mene pa cemo otici do njega da vidis,on je spominjao da ce uzeti ili imt ili tupanjac,a ako hoce da menja dogovarajte se...

- - - - - - - - - -

Moguće da je do zemljišta.Kako tek radi klasičan špartač u vašem zemljištu?

Imamo 3 imt,i rade sasvim lepo,kad je tvrdo i traktor hoce da zabacuje u stranu,ali ne umanjuje kvalitet rada-samo kvalitetna motika(najbolje samoostreca) i mirna ruka...a tupanjac tek treba da se pokaze...

Jel ima neko da sparta sa 6 rednim tupanjcevim spartacom bez pilota? Ja bi ga montiro na prednju hidrauliku ili da stavim kopirne tockove i zakacim nazad sta je bolje?Inace spartac ima volan.

Nazad
Vrh