Kultivatori (špartači)

Ovaj gresnik ne zna sta ga snaslo,spizdio 150kj za 3 dana
2na4g9s.jpg
Imam tri pitanja za vlasnike Tupanjcevog spartaca na preklop...kako ide dizanje krila sa dve baterije na njemu?sa/bez opruge?da li moze da se naruce kopirni tockovi ispred motika da budu sa secivom na sredini(kao kod imt,ili kao ova dva vodeca)?koji lezajevi idu na te iste tockove?

Ja sam kod strugara napravio obruce i zavario na tockove,lezaja nije bilo pa sam pravio od one bele plastike..tupanjac je nesto mnogo trazio za tockove,ovako me izaslo 4 5000 din..krila nemaju oprugu..dizu se na ooo ruuk..

Ja teram bez kocijasa,nema problema sa setanjem levo-desno....Pole se dizu relativno lako,kako ide bez opruge ne znam,nije jos ni jedna stradala,mada ona samo malo pripomogne kad krene da se dize.

Ja teram bez kocijasa,nema problema sa setanjem levo-desno....Pole se dizu relativno lako,kako ide bez opruge ne znam,nije jos ni jedna stradala,mada ona samo malo pripomogne kad krene da se dize.
Kako teras sam bez pratioca sa 6 redi? Sa cetiri sam tero i ide bez problema,i soju i kukuruz. Pet sam probao u soji i puno je teze , za nevolju bi jos i mogao sam a sest nema sanse tu samo malo vrdnes i ode sve u majcinu...

6 redi je spartac...
Razocarao sam se najvise zbog cene koju mi je trazio da prepravi sa 4 na 6 redi...A mogu reci da je ovde tako pogodjen ugao zadnjih motika da radi perfektno,lepse ispadne njiva od S motika.
Sto kako teram,ide bez problema 2BH 1600 obrtaja,blokiras volan od kocijasa i drze ga tockovi sa diskovima.

Naravno da se blokira drugacije i ne mozes sam da vozis.Koliko iseces useva tu skoro da i nemas nikakvu toleranciju gde je sastav uze ,a da ne govorim o bairima i neravnim delovima nijive ,kad odvuce ceo parac na jednu stranu.Nije on napravljen za fiksni rad pogotovo ovi sa vise redova.Svaka cast ako mozes sam,voleo bih videti taj rad, ja sam probo sa 6 i nisam mogo sam.

Poslednja izmena:
Pa vidi da ne bude da sada kenjam ali to je kod mene ispeglano kao tepsija,pravi redovi i dobar sastav,uvratine stradaju od gazenja i desi se normalno da isecem a to ako duze gledam nazad...

Nazad
Vrh