Kultivatori (špartači)

Sobzirom da do nekih njiva imam skoro 20 km regionalnog puta danas smo malo radili na struji i gabaritima....

fotografija0104.jpg
[/IMG]

Posto su nam na tupanjcu motike pred kraj nesto razmisljam da ga prepravim na s opruge! Od koga uzeti opruge? Koliko para? Koliko traju u odnosu na klasicne motike? Jel iko dodavao i diskove?

Kod svih su Italijanske klasične S opruge jedino je razlika u pačijim nogicama.Neki stavljaju najobičnije tupe a neki samooštreće.Obične su 150 dinara a samooštreće 300-350 dinara komad.Kod mene su obične koje su se za 2 sezone pojele poprilično pa će da se menjaju sa samooštrećim.

Kad sam video kod Tupanjka da su varene motike za drzac debelo sam se razocarao.Pa sta npr covek da radi ako mu pukne neka na njivi?Da nosi aparat za varenje?Ili kad menja da kupuje sa sve drzac?Ni malo mi se ne svidja.
19062014140.jpg

I mi varimo motike za drzac. Ubacim jednu nitnu, ili saraf. Ako je nitna malo je raskujem a motiku zavarim, tako da se lako obrusi var. Jer mi na pocetku seezone i u pola menjamo motike. A ako nitna lepo nezategne motika klima. Ovako nam je brze i lakse

Kolege da li neko zna koliko je otprilike teska gola greda (bez baterija,piramide i sedista) Rau 6-rednog spartaca za repu?

Nazad
Vrh