Kultivatori (špartači)

Marko ekstra si prošao. Ja sam proletos platio 450 evra rau 6 redova sa novim motičicama, u fulu, kači i radi.

Ja sam 150E platio sa 2 para motika(male klasicne prednje i zadnje i samo siroke),isto u odlicnom stanju.Vise me kostalo gorivo dok sam ga trazio i na kraju kupio u selu.

I meni je isto rekao 200 e i delovao je korektno na slikama.
Po meni ti spartaci realno ne vrede vise od 300 e,ali valjda je repa zahtevna kultura,pa i prodavci istih razmisljaju da ko ga uzima nije problem da izdvoji par stotki vise.Inace ovako male cene sam stvarno retko vidjao,uglavnom se krecu tu oko 500-600,a kad pogledas vrlo mala i smesna gvozdjurija:sta:
Proslo prolece sam u Aleksi Santicu isto gledao jedan,culi se telefonom,kaze trazi 700,ali moze da se spusti,kad odem tamo na 650 stade i nema sanse da spusti ispod,uz price da treba komsija da dodje po njega,samo da dobije neke pare.Za sve to vreme nije silazio sa oglasa i skoro vidim da trazi 550.Ovaj sto je Marko uzeo izgleda bolje,em sto je farba bolja,em sto je onaj varen na piramidi,nista strasno,ali opet...

Ja sam od njega kupio IMT špartač za kukuruz,4 reda kompletan sa kutijama i sa zagrtačima ,platio sam ga 420 Evra,kad sam ga pitao za taj šestoredi RAU,tražio je 600 Evra,što je po meni jako puno.

Ma covek je bio direktor na nekoj lokalnoj ekonomiji,pa je to sve pokupovao za male pare,a sad prosipa filozofiju kako je on sve to skupo platio,sve mislim da je tako:sjasi:Otprilike tamo ima delova da sklopi jos jedan Rau spartac...

Petar84, sve je to gvožđurija manje ili više očuvana, a da li vredi 300 ili 600 evra sve zavisi na kakvog prodavca naletiš. Po meni je Rau špartač dobar, izuzetno precizan i dobro odrađen, i logično mi je da košta ajde da kažem najmanje 100 evra više od npr. Tupanjca 4 reda za kukuruz koji je prostiji i nema zaštitne diskove. Agromerkur neću da komentarišem, farba otpadne posle godinu dana.

Dosad sam spartao samo jednom. Od ove godine planiram dva puta. E, sada me zanima kojim redosledom da radim. Verovatno bi trebalo prvo spartanje, pa prskanje, pa opet spartanje? Ali koliko treba da prodje vremena od prvog spartanja do prskanja, pa koliko treba da prodje da bi otrov delovao? Pa onda opet drugo spartanje? I da li tako mogu da izostavim prskanje na crno?

Zavisi od korova. Ako se radi o sirku, može jedno špartanje dok je još hladno i sirak ne krene (zbog razbijanja pokorice, zbog širokolisne trave, i poboljšanja vazdušnog režima zemljišta). Kad krene onda ga više ne diraj dok mu hemija ne očita bukvicu. Ako nema višegodišnjih korova onda ti je sve jedno, onu travu koju ne sredi motika srediće otrov...

Znaci da ja mogu da ga spartam jedno 3 nedelje posle setve, pa nakon dve nedelje da ga isprskam. I posle ako imam vremena za jos jedno spartanje....

sedište

Trazim sedište sa onim upravljačkim sistemom , da može da se montira na IMT parač. Dal neko zna gde može da se nabavi tako nešto.

Mislim da su ti u prethodna tri posta sve rekli... Četvrta opcija je : Dođi da ti ja napravim....

Prodao bih cetvororedi spartac sa S oprugama, sklapajuci, marke Becker, Prepravljen je na S opruge. Interesuje me koliko vredi tako nesto. Tj. koliko da trazim za njega.

Nazad
Vrh