Kultivatori (špartači)

na stari IMT dvoredni špartač smo montirali kutiju za djubre, sa tavana i ošpartali i prihranili kukuruz, a od srede planiramo i suncokret. ali to nije bitno, bitno je sledeće:

na kutiji je sa obe strane, iza poluge za regulaciju izgravirano, a preko je i nalepljena nalepnica sa oznakama od 1 do 9.

slučajno, a i daljom analizom rada uređeja za doziranje đubriva, otac i ja smo otkrili da se radi o fabričkoj greški. naime podeoci su označeni suprotno od redosleda, koji stvarno predstavlja doziranje
količine đubriva po ha.

ispostavilo se da 9 treba da bude skroz nazad, a 1 skroz napred, u smeru kretanja traktora.

sa takvim rasporedom, skoro da odgovaraju bačene količine đubriva po ha, stim što se sve svodi na KAN, iako je bacana UREA i AN.

samo sam žaleo da ovo iskustvo podelim sa ostalim članovima. ako neko ima IMT dvoredni, sa jednom dvostrukom kutijom, interesuje me da li je ista situacija.

pozz

sto bi uvazeni clan rekao..........negde sa terena severne Vojvodine

v49u2h.jpg

4vg4dz.jpg

2567cw9.jpg

30cbpjp.jpg

5ov42o.jpg

2cwlpxi.jpg

Jel to Agria pravila ?
Znam da su pravili sejacicu od 9 redova,pa mozda su i ovo uparili ??
isti je gazda u pitanju, u principu mu je delove sekao Bojan na masinama i onda je sastavio

Fendt je 417 Vario ...........zadnji tockovi od Rusa a prednji su zadnji tockovi od malog Torpeda

---------- Poruka napisana u 22:30 ---------- Prethodna poruka je at 22:28 ----------

Eto još jedna kopija Konskilde špartača, ili je ovo već kopija Huđika :haha:.
kako bilo HUDJIK mu je za devetoredni spartac rekao cenu od 9 tauzenki
covek se uz.ebo i napravi sam

Koliko sam razumeo mladog Huđika, već osmoredni špartač kukuruza, ima plus još jedan ram, kao ojačanje, tako da ja masivan u tri ..., i to astronomski diže cenu, ako se dobro sećam nešto oko 8k€ za osmoredni.

Dobar je Hudjik, samo sta realno fali ovom home made spartacu od 9 redi? Ne verujem da kosta vise od 3.000e a radi nista losije od Hudjika.

Traktor fendt je 716 vario 160ks,s njim je s duplim tockovima i pripremao 7m setvospremac i nosio sejacicu tu agriu koju je on sam i pravio samo je uzeo od agrije sekcije,ja sam bas bio kad su varili ram od masine pa se gazda zalio da kasne trebalo bi da bude gotovo,pa ce sad agrija da pravi po tom njegovom sistemu,a 9 redi je zato sto je bas zbog tih duplih tockova pasalo tako preklapanje i da sekcije idu izmedju duplog tocka,a i naravno da ima vecu od komsijine ;D taj sto je vozio je gazda ako sam dobro primetio a u plavim pantalonama radnickim je kolko ja mogu da prepoznam njegov tata.
Posle kad sam bio jos nije bio gotov spartac al je bio u planu,msl realno moglo seocekivati da ce hudjik zapapriti cenu,zato je on odma i reko da ce sam praviti,i eto sad vidim napravili su ga pravo.

Baterije je kupio od hudjika a ram je napravio sam ako ja dobro vidim?Lepo uradjen posao i ram propisno ojacan :cool:

Baterije sigurno jesu Huđikove, sem onih ručkica za štelovanje dubine, mada ni one nisu baš jeftine, ako se dobro sećam cena je bila 300€ kom, tako da ga je malko skuplje izašo od 3000, a nema ni vodeće diskove 450€, nakupi se toga. Ja sam se raspitivao prošle godine, koliko šta košta, dali se isplati raditi, međutim već mi je dojadilo da sve pravim, a i izašao bi me dosta i tako, pa je odluka pala kupiti gotov.

Nazad
Vrh