Kultivatori (špartači)

Ne vuče se uopšte teže, ali zato međurednu kultivaciju zemljišta mnogo kvalitetnije uradi nego klasične motike, koje samo naprave jedan horizontalan rez na par centi ispod površine zemlje...

Po mojoj proceni, ovaj sa "S" oprugama ide lakše nego sa običnim motikama, i mnogo bolje preore-usitni, i izmeša zemlju. Dali je to bolje ili ne, videću vremenom.

a šta je sa vlagom zar ne rekoste da spremač više izvlači vlagu od drljače :sta: a što se dubine tiče i klasične motike mogu da idu duboko koliko želiš a kako se ponašaju s opruge gde ima dosta trave da li hoče da zaguši :sta:

Ja se držim još stare navike i starog dobrog špartača;
dscn0275.jpg
[/IMG]

Tek je danas izašao u "šetnju"...:osmeh:
Koliko moze da kosta ovakav spartac?Jedan komsija ga ima i hoce da ga proda a ne zna da mi kaze cenu.Kupio bi ga zbog depozitora a i mislim da nisu losi.

Tog na slici sam kupio polovnog od jednog "JUGOŠVABE" za 460 evra 2007 god. sa svim fabričkim motikicama. Mislim da je 81 godište a kod njega nije uradio više od 20 kj dok ga ja nisam kupio a kod mene uradi preko 20 kj dnevno !!!:osmeh:

Spartanje suncokreta sa hudjikovim spartacem. . .

---------- Poruka napisana u 18:31 ---------- Prethodna poruka je at 17:50 ----------

a šta je sa vlagom zar ne rekoste da spremač više izvlači vlagu od drljače :sta: a što se dubine tiče i klasične motike mogu da idu duboko koliko želiš a kako se ponašaju s opruge gde ima dosta trave da li hoče da zaguši :sta:

imam 2 spartaca sa komandama, na jednom sam ove sezone namontirao S opruge i moram priznati da lakse radimo sa njim, ko nema iskustva sa ovom varijantom nebi trebako da "kudi konja kojeg nije jahao"

lakse se drzi S i brze teramo.
dal je lakse traktoru, mislim da je isti djavo i sa S i sa klasicnim, nema neke razlike.
normalna konstatacija da S ispusta vlagu vise nego klasika, al nemoze se porediti sa spremiranjem jer se ovde radi o maloj dubini i povrsinskoj vlagi koje ima na pretek ovih dana.
kada je njiva zakorovljena ili ima dosta zetvenih ostataka, naprimer capurja, tu je S u neverovatnoj prednosti, nema zagusenja, samo gas. sto mene licno i naj vise nervira kod spartanja, stani, digni, otresi ,ocisti, jeb.. radnju takvu...

100% dajem prednost S varijanti. na drugi spartac ce mo namontirati zagrtace, za svaki slucaj ako se pojavi neka trava pa da je ogrnemo :))

Danas sam prihvatio da uslužno ošpartam 3 kj suncokreta ali kad sam došao na njivu u startu sam hteo da odustanem kada sam video taj BRLOG ali me vlasnik molio da barem probam krug-dva
i ja probao..................i uradio. Malo je gušilo ali ipak sam uradio :osmeh:
fotografija0136.jpg
[/IMG]
fotografija0137.jpg
[/IMG]

Pitanje za članove koji imaji špartače sa S oprudama? Kako bi se pokazali "S" špartači u ovakim njivama? Dali bi i oni gušili ???

Nadam se da neću imati prilike da isprobam u takvom parlogu :osmeh:, ali mislim da nebi gušio. Ovakvi parlozi se rade najbolje kada se ide jako brzo, tada i običan neguši. Što ideš sporije, to ti više guši!

Ja sam se juče ponovio imt četovororeni sa kutijama za veštak i dva točka sve lule,čizmice,motike one plastike ispravni.Čovek je radio 2-10 jutara zavisi od godine.
cena 500 eura.

Bitni su samo dok je kukuruz manji od 15 cm, jer onda možeš voziti brže, a ako ih nemaš, maraš ići baš jako polako, jer ćeš zatrpati kukuruz. Na većem kukuruzu se dignu gore, a na baš velikom se skidaju dole, jer čupaju lišće.

Danas sam prihvatio da uslužno ošpartam 3 kj suncokreta ali kad sam došao na njivu u startu sam hteo da odustanem kada sam video taj BRLOG ali me vlasnik molio da barem probam krug-dva
i ja probao..................i uradio. Malo je gušilo ali ipak sam uradio :osmeh:
fotografija0136.jpg
[/IMG]
fotografija0137.jpg
[/IMG]

Pitanje za članove koji imaji špartače sa S oprudama? Kako bi se pokazali "S" špartači u ovakim njivama? Dali bi i oni gušili ???
Gusio bi i to dosta cesto.

Da budem iskren nije mi gušilo tu gde je slikano jer tu ima samo sirka i čička ali dole prema onoj šumi ima oaza popanca i zubače e tu je bilo i gušenja i sexa...................:svinja:

imam 2 spartaca sa komandama, na jednom sam ove sezone namontirao S opruge i moram priznati da lakse radimo sa njim, ko nema iskustva sa ovom varijantom nebi trebako da "kudi konja kojeg nije jahao"

lakse se drzi S i brze teramo.
dal je lakse traktoru, mislim da je isti djavo i sa S i sa klasicnim, nema neke razlike.
normalna konstatacija da S ispusta vlagu vise nego klasika, al nemoze se porediti sa spremiranjem jer se ovde radi o maloj dubini i povrsinskoj vlagi koje ima na pretek ovih dana.
kada je njiva zakorovljena ili ima dosta zetvenih ostataka, naprimer capurja, tu je S u neverovatnoj prednosti, nema zagusenja, samo gas. sto mene licno i naj vise nervira kod spartanja, stani, digni, otresi ,ocisti, jeb.. radnju takvu...

100% dajem prednost S varijanti. na drugi spartac ce mo namontirati zagrtace, za svaki slucaj ako se pojavi neka trava pa da je ogrnemo :))
Ja mislim da ti ni zagrtači neće trebati, samo spusti radnu dubinu S opruga za 2 cm i opleti po gasu i biće zagrnuto lepše nego sa zagrtačicama!

fotografija0136.jpg
[/IMG]
fotografija0137.jpg
[/IMG]

ovo je limunada za S opruge, ni jednom nebi zagusilo...

mityoo e to mi se i najvise svidja kako napravi malu kupicu i pokrije sitne travcice...

Nazad
Vrh