Kultivatori (špartači)

Znam da ima tanjire,guslam ga od 2008,samo polako.Limovi su bolji zato sto idu od pocetka do kraja,a kod tanjira hoce nekad prednje nekad zadnja motika,a ako ga poplicis nece travu da sece.
Ne sekiraj se masina je zajebalo vek,kad dodje do kolena dignes tanjire da ga malo zagrne,druga i gas da vis kako pravi carlamu.

Au komso meni trazi 800e za cetri reda,bez zagrtaca:sta:.

Moguce,ja sam bio sa njima u Rumi na vasaru i tad smo divanili,verovatno je podigao cenu,neverujem da su zagrtaci po spartaca.

Pa ja sam zato i žurio da kupim pre nove godine, jer se svi oni preračunavaju oko nove godine, i skoro uvek podignu cene. Valjda će mu odgovarati drugom brzinom na 577 (petobrzinac) oko 10-12 km/h, na petom listu kukuruza (ja tada obično špartam).

Nema greske,setvospremira njivu.

Drugar sisa sa 577 drugom,al 3 brzine,4 reda kad ga spusti u dubinu dere se kao magarac.
Ja sa rajkom 65,druga tri frtalja gasa isti 4 reda,imas na predhodnim stranama parkiran u supi,sad moram da menjam motike,ovo je drugi put,pojele se.

Ja sam uzeo samooštreće motike, i moj je 6 redi, pa zato mislim da će mu to biti taman drugom. Ipak je to 31 široka motika, treba to i odvući.

Ja imam imt i umesto zadnji klasicnih motika stavio sam po dve s opruge sa pacjim nogam napred je ostala klasicna i to kod meneto radi odlicno .Prosle godina sam sparto moju nivu i dode drug sa gaspardom istim kao ovaj u predhodnim postovima sa s oprugama i moj spartac je mnogo bolje radio njegov nije hteo svuda da ulazi u zemju (iza tragova i tragova od prskanja)dak ja nemam tih problema a hteo je i po koji sirak da promakne ...
Jel moze neka slika da vidimo kako to izgleda,ja imam dvoredni pa sam razmisljao isto da nazad stavim S opruge sa pacijim nogama.Cekamo slike

img1682.jpg
,
img1683.jpg
,
img1681.jpg
, tako sam ja to resio privremeno a tako radim vec dve godine ,bolje bi bilo da sam stavio samo deblji flah ovaj mi se malo iskrivio spartam dosta brzo i kad ima brzinu ostaje kao kopano

E hvala lepo ovako cu i ja da resim to je jako jednostavno nije neko ulaganje i sto je najbitnije da funkcionise:ppozdrav:

funkcioniše jako dobro samo pazi moraš kupiti one šire pačje noge ne uzane kao za setvospremač,i više nema zezanja oko toga dase zaguši trava pa stoj i čisti samo dobra brzina i sveje o.k

To znam ima ona od 15 cm to sam planirao stavit,i mozda jedno 2-3 mm deblji materijal za drzace S opruga da ni slucajno ne krivi

Nazad
Vrh