Kukuruzna silaža

Na to sam i mislio, samo se nisam dobro odrazio.

danas uradjeno nesto vise od 60 ari silaze, u pitanju je NS 7020, parcela zavrsena na nju ce ici jecam, sutra prelazim na zp735 :ppozdrav:

siliranje kod brata (nadam se zadnje za ovu godinu) ukupno je zasilirano cca 10 ha i bilo je 81 prikolica s obzirom na ovogodisnju susu zadovoljavajuce

video

[video]http://www.megavideo.com/?v=QC0RQV5B[/video]

ekipa je uglavnom ista kao i prije osim silokombajna i dva pojacanja u prijevozu ( samaljot i claas) i jednog u gazenju , radilo se odmah na dva silosa velicine 38m duzine, cca 7m sirina i 1,2, visine jedan , a drugi je nesto siri ali i nizi duzina je ista.

Lepe slike....rus izgleda kao siromasan rodjak u poredjenju sa ostalom mehanizacijom.....dobar posao ste uradili.

nije sve u kvaliteti stroja jer kako kaze jedna poslovica "Boj ne bije svijetlo oružje no ga bije srce u junaka" samo je to u ovom slucaju znanje umjesto srce.

Evo, jedna i od mene. Nije bilo vremena za slikat, a ni volje nešto posebno..

KWS Mikado protiv Zeke i Mengela. Mikado se pokazao kao dobar igrač u ovakvoj suši..

Uploaded with ImageShack.us

vjerojatno jedno od zadnjih siliranja za ovu godinu u mom kraju , snimano je mobitelom pa nije bas neka kvaliteta

[video=dailymotion;xlgww7]http://www.dailymotion.com/video/xlgww7_siliranje[/video]

Ne znam da li je neko objavio snimak, ali me je zaista oduševio način prevoza i istovara silaže... :bravo:

mi smo za ovim svetlosnu godinu, a i vise
nego izgleda mi previse nekako automatizovano, kod nas je se okupi ekipa istovara se rucno, prione se taj dan na posao a uvece zna se nesto se ''vrne'' na razanj, rostilj i za neke neizostavno pivo :) kada se radi bar da se radi sa merakom, takvi smo ti mi :haha::haha:

niko da se pohvali silažom kakva je ove godine
15nt4ig.jpg
iwkzgi.jpg
2ag3ls0.jpg

код мене је силажа одличног квалитета, отворена 18.10 , по процени некој грубој треба да има до Ђурђевдана

Kod mene silaža izuzetno dobrog kvaliteta, kukuruz je imao jako zelenu stabljiku i veliki klip. Silirao sam 0.8ha AS72 hibrida i imao sam prinos 15 prikolica za rasturanje stajnjaka nosivosti 4t sa povišenim stranicama. Prema tvrdnji lika koji je to sve radio (dva lika, jedan silira sa Renault 751.4 a drugi dovozi prikolice sa Fiat 540DT) u jednoj takvoj prikolici ima od 2.5 do 3 tona, zavisno od vlažnosti. Pošto je kod mene kukuruz stvarno bio zelen i vlažan a prikolice su bile natovarene preko vrha, to mislim da imam oko 40-45 tona silaže. Odlično nabijena (gazio je Hurlimann H360 težak 3 tone), nema kvara sem na par mjesta u gornjim ćoškovima gdje su miševi oštetili najlon, miris pravi blago kiselkast, mladi bikovi (imaju oko 400kg sad) je jedu kao ludi.

zašto samo do đurđeva. ona gornja slika kod mene je slikana odmah ispod najlona znači nema ni mrve kvara

Nazad
Vrh