Milan Lacarak
Član
Ljudi dali smeta da staru silazu ostala mi od prilike jedna prikolica, rasirim po najlonu i da odgore stavljam novu silazu hoce to smetati cemu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako je silaza suva,a nije se ubudjala,mislim da nema razloga da skodi bilo cemu...Ljudi dali smeta da staru silazu ostala mi od prilike jedna prikolica, rasirim po najlonu i da odgore stavljam novu silazu hoce to smetati cemu?
Sta kazete? Jel na vreme?
Uhhh, pa moj je u malo boljem stanju, kod tebe je bas podgoreo na nekim mestima.. Kojim kombajnom siliras, lepo razbija zrno..
Ne moze slike tako mi izbaci poruku.
Ubaci ispred http da vidis slike, malo su vece oko 2,5mb
://i1016.photobucket.com/albums/af287/grabik/20160804_104249_zpsk4ha0edx.jpg
://i1016.photobucket.com/albums/af287/grabik/20160804_105337_zps0pwsix8i.jpg
://i1016.photobucket.com/albums/af287/grabik/20160804_094415_zpsqaady1id.jpg
://i1016.photobucket.com/albums/af287/grabik/20160803_091433_zpsc2piikpo.jpg
://i1016.photobucket.com/albums/af287/grabik/20160803_091729_zps8py5clyo.jpg
- - - - - - - - - -
Pricao tu sa covjekom koji mi je donio inokulante, kaze ne gledaj liniju vec siliraj i prije zbog suce i tezeg sabijanja ako je suha stabljika inace ovaj je ok za siliranje na 1-2 dana ce ti biti na polovini zrna linija ako nije palo kise.
Potingeri jako fino sjeckaju, inace po prospektu pise noz od kontra noza 1-2mm moj je oko 7-8mm
Sjenaža u silaži svakako ne može da škodi samo je problem ako nije dobro isjeckana samo smeta kad vadiš silažuDa li je neko ubacivao senazu od livadske trave u kukuruznu silazu, i kako se pokazalo? Probao bih da radim to u odnosu 5:1. Tj. na svakih 5 silaze ide jedna senaze.
Stavi ti kontranoz na 1mm i traktor ce da ti se preporodi a kvalitet seckanja da bude vrh,to ti je kao sa makazama koje su razdvojene neseku nikako..............meni na samohodnom je razmak oko pola mm izmedju noza i kontara noza......
Sjenaža u silaži svakako ne može da škodi samo je problem ako nije dobro isjeckana samo smeta kad vadiš silažu