Ja sam odavno digao ruke od Sano premiksa za izhranu muznih krava. Zbog jakog marketinga i price da se davanjem njihovih premiksa povecava mlecnost kod krava krenuo sam sa njihovim Camisan-om. Vec posle nedelju dana krave su povecale mleko za 20-30%. Bio sam jako zadovoljan rezultatom, pa sam nastavio sa koriscenjem Camisana. Posle nepunih godinu dana poceli su se javljati problemi. Prvo su bila dva pobacaja kod krava, a zatim i dve krave su otisle prinudno na klanje. Razlog je otkazivanje rada srca. Tada sam dosao do zakljucka da davanjem njihovih premiksa dolazi do maksimalnog iskoriscenja krave po pitanju muze, ali im se zivotni vek skracuje i do 50%. To je verovatno ok na vecim farmama gde je kod visoko mlecnih krava zivotni vek 6-7 godina, ali kod manjih stocara krave traju 10 do 12 godina.
Za ishranu prasadi sam takodje koristio Sano koncentrate. Od pred startera Bonni M, Babsy, Porky. Osim cene nikakvih zamerki nije bilo. Prasad su lepo napredovala.
Razmisljam se da probam Premiks za tov bikova, jer sam cuo da ga ljudi dosta hvale. Inace trenutno koristim Patent Co.