Kukuruz kokičar

Ako se poklapa vreme oprašivanja kokičara i merkantilnog naravno da će doći do ukrštanja. Ako se ne poklapa mogu biti slobodno jedan pored drugog.
 
Pero, oplodnja nije moguća ako nema polenovih zrna koja su spremna za oplodnju. To što si napisao nije moguće i nemoj da zbunjuješ ljude na forumu.
 
Pa to sam i napisao :)
Ne znam kako si ti razumeo, ali ..meni se desilo da mi je šećerac pola sladak,a pola bljutav,jer ga je od polovine stigla vegetacija(tj. oplodnja) merkantilnog kukuruza,tako da sam dobio hybrid :D
 
Poklopilo ti se oprašivanje šećerca sa merkantilnim i zato se ukrstio. A na primer da si posejao isti dan rani šećerac koji ima vegetaciju od 80 dana i neki merkantilni iz FAO 600 sigurno ne bi došlo do ukrštanja. Zbog toga treba biti obazriv kada se bira susedni usev da ne bi kasnije došlo do problema.
...
Da si napisao: sve dok traje oprašivanje oplodnja je moguća - to bi bilo ispravno, ali dok traje vegetacija bilo kojeg od njih , oplodnja je moguća - to je već diskutabilno.
 
Pa i to nije tačno.
Posejao sam zp434 i superior šećerac i dobio sam to što sam napisao.Prvo sam sejao šećerac,a posle nekoliko dana i zp.

Znam o čemu govoriš, teoretski,ali ja govorim ono što sam u praxi doživeo.
Nemam nameru da bilo koga sludim, već čisto razmenjujem moja iskustva,jer zbog toga smo tu,zar ne?
 
Doživeo si to u praksi zato što ne poštuješ teoriju. Ali važno je da svi misle da znaju da rade zemlju iako ne znaju osnovne principe iz biologije i genetike. To je nešto što se uči u toku osnovne i srednje škole i na drugoj godini fakulteta.
 
I to nije tačno.
Pročitaj šta su pisali i šta sam replicirao.A to , što ti pokušavaš da kazes, nema veze sa onim što ja govorim,jer si upravo potvrdio da govoriš iz teorije,a ja iz iskustva.
Zemljače, plug u ruke.
:)
 
Oplodnja kod kukuruza traje dok brada (svila) ne pocrni i dok pada polen sa klasa . To nije uopšte dug period , petnaestak dana . Ukršanje izmedju kokičara i merkatilnog neznam dal je moguće , najvjerovatnije da jeste , ali i ako jeste , neće imati posledica iste godine , nego tek sledeće ako se ostavi za sjeme .
 
I to nije tačno.
:D
Svi govorite iz teorije, niko iz iskustva.
Za svilu se slažem,to je tačno.
 
ja sejem sa instituta seme ,NS-seme,a ne sa tavana ,pa zato mozda ne primecujem da se ukrstio sa merkantilnim, inace je prva liga
 
Ja sejem hibridni zp 611k.,a na 40m od njega je bio zp434.
I ukrstili su se.Ne previse, ali su se ukrstili.
Tako da..ovi književnici, što pričaju napamet , mogu samo da prave šum ovde na forumu,ali tu je moderator da izbriše suvišno.
 
Ja sejem hibridni zp 611k.,a na 40m od njega je bio zp434.
I ukrstili su se.Ne previse, ali su se ukrstili.
Tako da..ovi književnici, što pričaju napamet , mogu samo da prave šum ovde na forumu,ali tu je moderator da izbriše suvišno.
Procitaj knjigu iz genetike,hibridnu f-1 generaciju,tj prvu parijetalnu generaciju,sa izrazenim heterozis efetkom roditeljskih linija,uniformnoscu 1:1:1:1,svi potomci u f-1 generaciji moraju biti isti,za razliku od sledece f-2,koja se dobija iz semena f-1,i kod koje nisu svi uniformni vec se generacije razdvajaju u odnosu 1:2:2:1,pozdrav:ppozdrav:
 
Ja sam kupio zp611k iz instituta,direktno.

Koji su tvoji utisci kada si sejao?
Vidim da preporučuješ knjige,pa da podelimo iskustva ;)
 
Nazad
Vrh