Kukuruz 2025

P0710 kod mene 3-4,3 t/kj, nema pravila, kako gde je dobio bolju rosu, P0362 3-3,8t/kj., ali zato dkc 5810 ako dobaci 2t biće odlično, tek je to govno....

A ja taj 5182 posejao zato što ga neko hvalio ovde na forumu prošle godine.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Pozdrav!

Što se tiče P0710 to je FAO 500+ generalno svi kasniji hibridi posejani u roku od 10 aprila (kad je otprilike počela setva) pa sve do početka maja su jače stradali...

A ja taj 5182 posejao zato što ga neko hvalio ovde na forumu prošle godine.

5182 je dobar to je naslednik 5075
Problem je sa 5810 izgelda.. ja ga imam ali nisam jos skidao. Izgleda se uopste nije oprasio a posejan je na najboljim njivama…

Sent from my iPhone using Tapatalk

5182 je dobar to je naslednik 5075
Problem je sa 5810 izgelda.. ja ga imam ali nisam jos skidao. Izgleda se uopste nije oprasio a posejan je na najboljim njivama…

Sent from my iPhone using Tapatalk
Imam 5075 a imam i 5182. Razlika nebo i zemlja između ta 2 hibrida.
5075 očekujem odličan rod, dok 5182 će dati više nego pola manje od 5075 u identičnim uslovima. No ali znaću tačno za koji dan kada ih skinem.

Tonchiev kraj i moj kraj se ne mogu usporediti a mi smo skidali sada oko 9 tona kukuruza po ha na bazi 12 13 % vlage a iz iste smo države. Tonchi koliko je zakup po ha kod vas privatne zemlje 250 eura ha ili? A opet 9 tona po ha u Srbiji neće imati 10% seljaka
druze jel to prosek atara vaseg ili dole na nizoj zemlhji i koj hibrid.skidao sam u petak usluzno kod boksica sto jenekih 3-4km od vas pa prosek oko 11m po jutru na 38j.a bilo je svega po parclama od 300kg do 30m pojurtu.ovo sve sto jesejao 1 maja nije dobacilo tonu po hektru

@Milos88_ Takva godina nije svugde,susa se vrti oko jednih te istih krajeva bilo Vojvodine ili Srbije,najgore prolazi Banat povrsinski gledano.Neko napisao ko jos seje soju u tim krajevima nema suse xd,taj izgleda ne zna da se soja ovde po atarima seje uz reku i kojekakve bare,nize zemlje,gde jos i koliko toliko da neki prinos kad je losa godina,oni porede kod njih gde seju soju u otvorenom polju ej i posle kuka kad nema 2 tone po hektaru,a kod nas da posejes soju a da nije uz reku nemas ni za slamu za grejanje a kamoli za jeb.. kombajn,i to i prosle i ove godine,vrv i prethodnih godina samo ja nisam obracao paznju na prinose drugih,niti je mnogi seju a da nije uz reku.Sit gladnom ne veruje,eto im i njixova repa,samo pogledati gde su secerane i to govori puno oko toga gde su najgori susni predeli.

Nazad
Vrh