Kukuruz 2025

Kod mene gotov kukuruz za ovu godinu, bilo od 1000 kg do 4500 kg po jutru. Najvise zavisi predusev i kvalitet zemlje presudan.

A ja stavio 0710 na skoro 40ha . Zasad sto se radilo vrti se oko 5t po ha . Trebalo bi biti bolje kako bude isla zetva jer je sve kasnije sijano bolje.
Nisam nikako zadovoljan. Neko ce reci nije u redu nebiti zadovoljan , neko nema ni toliko , ali ako vidim da je kod komsija bolji prinos , samo zbog toga sto sam prerano sijao ili hibrid , zbog toga kazem. Vade me manji troskovi u poredjenju sa drugima ovde. Samo jedan prohod ujesen kratkom tanjiracom je bio i u vecini nije bilo ni pripreme. Djubriva sam isao 2 pa i 3x manje nego ovde obicno kako idu.

@MOMOSARIC
Срећа је да нам ратарство није једини посао
Ја кажем не може се сваке године зарадити, идемо даље
Могао сам нешто овријећи али комбајнер још није монтиро кукурузни адаптер

Prethodne dve godine 0710 mi je bio najprinosniji hibrid.
Ove godine ću sa njim imati dva rekorda.

Na visokom terenu je katastrofa, najgori od svih, a u ravnici pored reke je ubedljivo najbolji.
Razlika u prinosu izmedju najgoreg i najboljeg će biti oko 8 tona.

Danas sam skinuo sve moje kukuruze. Dva hibrida (Pionir 0164 i RWA Urbanix), 5 parcela, ne znam rezultate po njivama (po količini u bunkeru bih rekao da su podjednaki) jer smo išli redom i sve je stalo u jedan kamion plus moja prikolica, ali ukupni prosek je tačno 20 meteri po kj. Prošle godine je prosek bio 27 meteri po kj.

Danas sam skinuo sve moje kukuruze. Dva hibrida (Pionir 0164 i RWA Urbanix), 5 parcela, ne znam rezultate po njivama (po količini u bunkeru bih rekao da su podjednaki) jer smo išli redom i sve je stalo u jedan kamion plus moja prikolica, ali ukupni prosek je tačno 20 meteri po kj. Prošle godine je prosek bio 27 meteri po kj.

To je extra. Ja bih odmah potpisao na 2tone po kj. Govorim za nas atar i stanje padavina koje iznose od nove godine do danas 323 litre.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Verujem ti, čujem od kombajnera da u delu atara prema vama (Zastava, Beli Jaroš) vršu i 700 kg/kj.

Nazad
Vrh