Kukuruz 2025

Najbolje bi bilo da se ukine ova tema pa umesto ove nek bude " ko prezivi nek se javi sl god"
Jer nema smisla pisati gde je pala,gde nije pala kisa... ii kakav rod ima.
To vazi i za soju.

Skinuo veceras 1,5 kj ima nekih 1500 kg kukuruza. Ovo mi najgora njiva i najgori prinos. Sta da se radi, idemo dalje...

Meni je cudno kod kukuruza sto su delovi njive dobri a onda naidje deo od 100metara bez klipa. A njiva ravna kao tepsija. Ne znam sta se tu desilo

Sent from my iPhone using Tapatalk

Danas probali nešto za hraniti mokroga . Jedan krug okolo puni bunker 5 kubika skroz . nije stalo na 500 metara dužine 5 redi . Vlaga prevelika , kukuruza bude . Prelazimo na suncokret .

c116cd04e0dacacb4af5853f594de577.jpg

druze jel nas zajebavas ili jeto slika stvarno od danas?

druze jel nas zajebavas ili jeto slika stvarno od danas?

On je negdje sjevernije od nas koji smo na istoku tako da je to tamo moguće. Koliko su ove godine kisli neki krajevi S i SZ Hrvatske nije ni čudo da je kod njih takav kukuruz. Danas sam mjerio vlagu u svom kukuruzu. Oko 15% je i to na lošijim njivama di je kukuruz "požurio" sa vegetacijom.

On je negdje sjevernije od nas koji smo na istoku tako da je to tamo moguće. Koliko su ove godine kisli neki krajevi S i SZ Hrvatske nije ni čudo da je kod njih takav kukuruz. Danas sam mjerio vlagu u svom kukuruzu. Oko 15% je i to na lošijim njivama di je kukuruz "požurio" sa vegetacijom.

Podravina . Zato sam i napisal da je sve to bez padalina loše . Mi smo dobili kiše u zadnji čas . Tu naše područje je dosta dobro s kukuruzom . Ima i loših koji su kasnije išli u sjetvu i korov tu ne bude tona . I gdje je pjeskulja tu je izgorilo skroz . Ovo kaj god je regularno to je jako dobro

Koprivnica, Đurđevac, Bjelovar i sva ta okolica ima kukuruze strava ove godine, tu neće biti podbačaja. Kod nas ima svega, jače zemlje su to pretrpile kao kod mene, ali slabijim zemljama je baš falila kiša ona u 6. mj., u principu u našem ataru i okolici ima svega od sjaja do očaja. Ja sam na 8 t/kj na bazi 35 % vlage. Imam još 5 kj.

eh hvala Bogu pa sam se ja okanio davno te vaše 'sreće' i onoga 'ništa, bit će bolje sljedeće godine'....

eto kod nas proglasili elementarnu nepogodu opet od suše 4-ta godina zaredom, a od zadnjih 4godine i 3x su proglašavali elementarnu od ledo tuče...a kad ovi lopovi na vlasti proglase elementarnu (posebno od suše, jer kako jedan političar rekao suša nije 'vidljiva' , kad je led vidi se šteta :oops: ) onda znaš koliko je sati i kakvo je stanje ovdje kod nas zadnjih godina..
ja nemam više zemlje, pa moram tako, svake godine 8redi rana-kasna jedno pored drugog, isti hibrid, izvažem pa vidim na kraju godine šta je bilo bolje, da vidim šta se pokazuje bolje iz godine u godinu, tj kakav je trend rana-kasna..nazovi to kako hoćeš, ali da nije toga ni u snu ne bih sanjao da ovoliko može biti kukuruza u ovakvim godinama, ne smijem ni napisati koliki prosjek prinosa kukuruza ove godine kod mene u ovakvim uslovima...
kakvih 200m razlike, bogte redovi do redova....za tvoju informaciju, dečko je imao i mjerač kiše na toj parceli i vodio količinu padalina od sjetve!
aj sad stvarno, na čemu si ti ovih dana?!?!?!

Što se mene tiče zadnji post od mene na ovom forumu! Odsad samo promatrač, a vjerojatno ni to!
Adio, i sretno kolege!
Lp
Ovako se odjavio i Pole , retko dobar sagovornik na temi o malinama .
Kvalitetni ljudi odlaze , verovatno se isuviše lako primaju na tekuće provokacije .
U svakom slučaju svako dobro .

Nazad
Vrh