Kukuruz 2025

Ta biljka koja stoji do oranja izvlaci vise hraniva iz zemljista a na kraju se dobije isto. Ja bi isto tarupirao ranije da imam takvu situaciju.. Obilazio sam danas neke njive, nece biti prinos za ponos, ocekujem 1-3 t/h.. Na navodnjavanom je situacija dosta bolja, recimo 80% od normalne godine..

Ta biljka koja stoji do oranja izvlaci vise hraniva iz zemljista a na kraju se dobije isto. Ja bi isto tarupirao ranije da imam takvu situaciju.. Obilazio sam danas neke njive, nece biti prinos za ponos, ocekujem 1-3 t/h.. Na navodnjavanom je situacija dosta bolja, recimo 80% od normalne godine..
Posle ove kise ce da se ore super. Ovo tarupanje potrosi skoro pola goriva za oranje... A vecina hraniva je ostala u zemlji i naravno u stabljici sa ovako losim usevom.

Ne "ti si kum" nego "vi ste kum".... Što se tiče njegovog pisanja, kod nas već nekoliko godina unazad ko ima muda da poseje u martu prodje odlično. Prošle godine drugar posejao krajem marta, a ja sam sejao od 1 do 7 maja. Moj prosek je bio 1700 kila po jutru. Prosek sela od 2 do 3 tone max. On je imao negde i 7 tona po jutru..

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
ma nemoguce druze kakve su to lazi ne moze da bude 3 4puta veci rod.sigurno je lagao drugar preterujes gore od pajdasa da nisi i ti pajdas.
no sad ozbiljno kaksam vec pisao nedavno kad se gleda unazad vise smo i debelo popusili mi koji smo sejali kasnije a zadnje godine i puno cesce.ovde kasna stva izgleda zelenije al kad se ude to je samo lepo s puta.ova kisa je malo dala nadu pocetkom jula da ce spasit kasnu setvu al evo promasila nas.ovde javljali iz ovog talasa preko 50l evo ne znam druze jel palo sve skupa 3l

Kukuruz je jako osetljiv. 100 očina treba da se poklope da bi bilo ekstra. Plus još to što ima samo jednu šansu za oprašivanje. Dok je kod soje drugačije. Ona cveta dosta dugo...
Prošle godine sam imao jednu njivu od 15 jutara gde je sve bilo jalovo. Sa cele njive sam skinuo 9 tona zrna...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Prvi put navodnjavam, verovatno nisam ni sve radio kako treba. Nisam ni forsirao nesto, gadjao sam kljucne trenutke mozda sam nesto i omasio.. Sve u svemu isplatice se kod mene..
Kod nas nema vode u bunare ni za zalivanje bostana i paprike. Presusuju bunari, ljudi kopaju dublje, neki su i upropastili lubenice zbog nedovoljno vode. Tamis je kao bara stoji topla voda, a svakako do tamisa ima 2+ km daleko za zalivanje.
O zalivanju kukuruza niko ni ne pomislja.

Nazad
Vrh