Kukuruz 2025

ма не кукајте,ево пада киша,врв ће у сеп-окт,да падају рекорди по ха,биће извадила га она киша тад и тад, итд.
Negde ce sigurno biti roda, stanje je sarenoliko.. Mada, ne dajte da vas zavara lepa boja, treba pogledati dublje obilazio sam u nedelju kukuruze vecina nema ni klip a ono sto ima pitanje koliko ce zrna tu biti.. Bice vagonka na 5 hektara tamo gde je bolje stanje..

Nema pravila sto se setve tiče, sve je to jedna lepa lutrija.

Ali generalno u nasem ataru sve igra ulogu od datuma setve djubrenja,setvene norme i izbora hibrida.

Ono sto sam primetio da se ZP hibridi jako lepo drze i da su poprilicn odoleli ovim ektremnim uslovima.

Ima parcela u ataru koje ce dati 4t po k.j sigurno.

Pa ti posle budi pametan, lane je raniji rok setve prosao ok a kasniji prso kao tikva, ove godine obrnuto. Mada gledam i te kasnije rokove, kako gde, ima negde gde je stao na metar visine i do pola podgoreo, sta tu ocekivati ?!

Ove godine svaki detalj utiče, od zemlje, dubriva, hibrida, roka setve....i naravno padavina, razlike su velike

Kad kažete "zakasnio", na koji period setve mislite?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Evo kako kod mene izgleda p9911 odrzao zelenu masu ali oplodnja nikakva, sigurno 70% su ovakvi klipovi
IMG-3021.jpg
IMG-3025.jpg
IMG-3024.jpg
IMG-3026.jpg
IMG-3023.jpg

Nije ni prva ni zadnja godina da se Pioniri zelene a osim sapurine nista vise!
Samo je stvar u tome ko i koliko zeli priznati ili javno izneti!
Bas tako, evo sada mi rodjak kaze u jedno selo 15km udaljeno od mene covek koji radi malo vise ima 29 hektara sve pionir, morace svih 29 hektara da odradi silazu jer je ista situacija kao kod mene nema zrna. Sva sreca da cuva stotinak grla goveda pa ce iskoristiti u silazi koliko toliko.

Nazad
Vrh