Kukuruz 2025

Dobrinčan nema mnogo filozofije. Većina njiva će biti bez zrna kukuruza. Sad autoputem prolazimo ima tu solidnih kukuruza koji bi mogli dati roda ako padnu neke padavine. Ali kod nas u ataru jadno do bola, za mnoge nema povratka već sada.

Da mu sad padne kisa bilo bi 2t/kj ovako na zalost nema sanse da napravi klip u ovom stanju 🤦🏻‍♂️
A šta se dešava sa ovakvim kukuruzom, jel izbaci metlicu uopšte ili se samo stabljika osuši ?
Kod mene Pioniri se drže nekako, čak i na lošijim njivama, zanimljivo je da tu gde je predusev kukuruz i koji su kilavili posle setve se sada najbolje drže, predusev suncokret i oni koji su bili napredniji ti su do pola žuti ...

A šta se dešava sa ovakvim kukuruzom, jel izbaci metlicu uopšte ili se samo stabljika osuši ?
Kod mene Pioniri se drže nekako, čak i na lošijim njivama, zanimljivo je da tu gde je predusev kukuruz i koji su kilavili posle setve se sada najbolje drže, predusev suncokret i oni koji su bili napredniji ti su do pola žuti ...
Ne znam jer do sada za ovih 10-12god nisam bio utakvoj situaciji da imam takve kukuruze, po prici ovi stariji i oni ne pamte ovakvu susu u nasem kraju, ali cu saznati ove godine

Ako izbaci metlicu i oprasi se bice nesto. Mada neki nece ni izbaciti metlicu u kakvom su stanju, ono je ocaj.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

2012 poslednja kiša kod nas pala 11.6. i na.ebali smo žestoko ,ove godine poslednja 29.5. a sledeća nije na vidiku zmači još veći na.eb.

Nazad
Vrh