milan11
Član
De pojasni i ja ne kapiram.. Valjda ce se brze okretati tocak sejalice ako guma nije full napumpana ?Nisi upravu....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
De pojasni i ja ne kapiram.. Valjda ce se brze okretati tocak sejalice ako guma nije full napumpana ?Nisi upravu....
Prazna guma, znači manji prečnik točka, znači veći broj obrtaja točka za isti predjeni put. Isijao bi još manji broj zrna sa punom gumom. Znači Barbula je u pravu.Nisi upravu....
Kako se praznom gumom smanjuje zupčanik? Zupčanik je zupčanik.Manji pogonski zupcanik kad je prazna guma
Svake godine mi se jedna guma ispumpa skroz a jedna malo ispusti.. Ne pada mi na pamet da je krpim jer kad napumpam miran sam 15 dana a za to vreme zavrsim setvu a pumpam je koliko da nije mekana, sta znam na oko 1.5.. Kad sam video koliko semena mi je otislo na prva 2 hektara prvo sam pomislio da je neka guma pocela vise da ispusta nego inace, ali nije bilo do gume, do mene jeKoliki je optimalni pritisak u gumama da bi razmak bio precizan u dlaku?
Cenis,ajd razmisli ponovo,za jedan krug osovine tocak predje manji put kad je guma meka jer je manji obim tockaNisi upravu....
Manji obim tocka I za jedan krug predje manji put nego kad je napumpana jer je u ovom slucaju tocak gonjeni zupcanik a ne pogonskiManji pogonski zupcanik kad je prazna guma
Zavisi cime se pumpaju.Koliki je optimalni pritisak u gumama da bi razmak bio precizan u dlaku?
Samo da pitam, da li se prepravka odnosi na skidanje mesaca na plocama ili ima jos nesto?Presejao juče ono staro seme, ipak proterao spremač pa sejao ponovo,
Šta mislite dal posle spremača će nicati i dalje to staro seme ?
Inače da se zahvalim Sale rataru puno na savetima, uradio sam one prepravke i seje bez greške! , ostalo mi je samo da ispoliram kućište jedne baterije opet mi se desilo da ne curi seme u aparat i to uvek na istoj bateriji ..
![]()