Kukuruz 2025

kod nas sve što je sijano poslije 12-13.04 poprilično nejednako niklo, baš sam čeprkao desetak parcela koje sam sijao uslužno, u prosjeku trećina tek klicu pustilo a ostatak ponikao ...potencijal odmah u startu izgubljen
danas sijem uslužno, pitam koju hoće dubinu, kaže u vlagu...reko druže od toga ništa, vlaga je nestala iz sjetvenog sloja..tako da po meni sad bolje čekati nastavak sjetve prije neke veće najavljenje kiše

Drugu je ostalo tri setvene jedinice DKC 5075 (80000zrna) ako nekom treba dao bi povoljno. Seme je proizvodnja 2024, nije predeklarisano. Info u pp.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

11.04 napreduje sad dobio adengo i ceka kisu
158cad2ab7414ecbbce4505d2f2483ea.jpg

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Znači jučer sam zeznio kukuruze.... Sklop mi je ispao 67000tis zrna po hektaru, lančanike sam dobro naredio, umjesto 18.5 razmak je oko 22-23 hhhhhh, problem je što je bila prazna guma pogonskog točka 😱😱😱😱 hoće bit tu kakvog prinosa???
Prije 2 ili 3 godine imao 7t/kj DKC sijan na 22,5cm , bilo kise na tom dijelu, a gusci imao manji prinos.

Otisao veceras da prskam kukuruz posejan 17.4. jer je malo prosusilo ali corak, iglice su vec 2-3 cm gore, ponegde se listovi vec naziru.. Okrenem se i ajde na drugu stranu, oprskao samo ono sejano 19.4. i kuci. Znaci za 6 dana je izbio, prekosutra je u 3-4 lista, za vikend spemam kombajn pa od nedelje idem da merim vlagu.. 😂

Vec sam sipao u prskalicu s-metolahlor, total i lepak..

Obisao sam te 4 parcele sejane 17.4. i one su u ok stanju nadam se da ce biti ok samo sa prskanjem na zeleno.. Neke od 19.4. su bile kriticne i drago mi je da sam to uspeo isprskati pre nicanja..

I posle se kuka susa udarila nema nista. Ja kad bi ovako posejao tesko da bi bilo da napuni dzakove od semena koliko je posejano :)
to se samo cini na slici

Pioniri zasticeni sa imidorom

nikli svi do jednog,setva 12 april poprskano na crno medeya+terbis 16tog,17tog palo 7 litara kise----https://poljoinfo.com/threads/vremenske-prilike-u-2025-oj-godini.20756/post-1995792

ovo je na 22.5cm

ista bila prica i prosle godine u temi kukuruz 2024

evo od prosle godine

Nazad
Vrh