Kukuruz 2024

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo trenutnog stanja u Subotici, negde je bolja situacija ali ima puno i ovakvih, nije moja slika.

Screenshot-20240716-001427-Tik-Tok.jpg

Par dana nakon 80 lit kise krenule su vrucine i polako koracale u paklene vrucine da bi danas pocelo i feniranje!
Uslovi se odvijaju jako lose po kukuruzu i soji, ima parcela pod kukuruzom na peskovitoj zemlji gde im se smesi kraj za par dana a ima i solidnih parcela koje se jos ne predaju i ako stanje nije za pohvalu!
Pitam se samo kako bi bilo da je palo samo 10 lit?!
Mislim da nikad u kontinuitetu nije bilo toliko dana sa temperaturom vecom od 36 a da dostigne i 41 a i vise!
Ovo nije vise normalno, vec jbno pakleno!

Kod nas je poslednja kiša pala 2jula to nije tako daleko ,kukuruzi su baš obećavali ali sada su mnogi završili a na ostale je šteta ogromna.Nije problem vlaga, ima je u nekoj odredjenoj dubini ali 15dana preko 35, to je valiki problem.Bilo bi odlično ako bi izvukli uloženo ali ovo preti da bude ništa na kraju, kao 2007 a i gore.

Par dana nakon 80 lit kise krenule su vrucine i polako koracale u paklene vrucine da bi danas pocelo i feniranje!
Uslovi se odvijaju jako lose po kukuruzu i soji, ima parcela pod kukuruzom na peskovitoj zemlji gde im se smesi kraj za par dana a ima i solidnih parcela koje se jos ne predaju i ako stanje nije za pohvalu!
Pitam se samo kako bi bilo da je palo samo 10 lit?!
Mislim da nikad u kontinuitetu nije bilo toliko dana sa temperaturom vecom od 36 a da dostigne i 41 a i vise!
Ovo nije vise normalno, vec jbno pakleno!
80 litara kiše ste dobili?

Ako cemo iskreno ,opet smo se provukli za malo ,ne svi .....
Svake godine ide muka i nevolja .
A zemljiste nam sve gore ..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh