cicimoric
Član
mislim da ovome od trenutka kad je posijan pa do sada nije falilo vlage
Evo:
21-22 maja i 3. juna sto je upisano taj kukuruz od toga nije dobio ni kapi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
mislim da ovome od trenutka kad je posijan pa do sada nije falilo vlage
Uberes klip (ili korjen kako oces) , pazljivo skines listove jedan po jedan ali da ne remetis svilu , onda ga uhvatis pri dnu ,okrenes vrh nadole i treses klimas da spadne svila sama. Sve sto otpadne , to je svako zrno oplodjeno , a ako niti svile vise , onda ta zrna na koja su spojena nisu oplodita.A kako da znamo da je oplodnja zavrsena? Imam dosta dkc 5810 (fao 570) i izbacio je metlicu odavno ali svila je jos uvek svetla… valjda ce uspeti da zavrsi dok ne pocnu ove temperature.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sta znaci kvalitet zemlje.Cici jbt kad je pre nagurao takve klipove...
Kod nas sjetva od 20do22. 03. Su najvise stradale od mraza jer su bili u stadiju 5 6 7 listova (kod kolege, kod mene ne) moj je najraniji sijan 28.03. I dobio je mraz u fazi 4 do 5 listova i tu ponegdje (srecom ne na nekoj ozbiljnijoj povrsini) ima umjesto 16do18 redova 12do14.Jos uvek se nezna kakvi ce biti prinosi kukuruza ali tipujem da sa ovim padavinama koje su pale ne bi trebali biti manji od 4t/KJ. Za vece prinose ce trebati jos 2 dobre kise.
Neznam na koliki potencijal si mislio ali u mojoj karijeri od 27 godina bavljenja poljoprivredom neka gornja granica koju sam imao je bilo 8300-8400 kg/kj ali samo na nekoliko parcela. Citao sam ovde i cuo iz drugih krajeva i o mnogo mnogo vecim prinosima ali ja takav kukuruz uzivo jos nisam video niti sam imao.
Nikad tu nije bio suncokret posejan. Ako gledamo klase najveci deo zemlje nam 2-4 klasa ali ima svojstvo da jako dobro i dugo drzi vlagu i to nas izvlaci. Ali zato plivamo u jako kisovitim godinama.Sta znaci kvalitet zemlje.
Ta zemlja verovatno drzii vlagu.
Sa 2 kise moze da izgura dobar rod.
Zamisli suncokret tu??
Da,da... razumeo sta hoces da kazes. Kazem samo koliko bi suncokret tu rodilo. Ali steta tu suncokret da se seje pored kukuruza i soje.Nikad tu nije bio suncokret posejan. Ako gledamo klase najveci deo zemlje nam 2-4 klasa ali ima svojstvo da jako dobro i dugo drzi vlagu i to nas izvlaci. Ali zato plivamo u jako kisovitim godinama.
Setva pocela od 9.4 do 12.4 sav je skoro i zavrsio oplodnju kod meneKada je sejan?Kod mene Andromeda jos nije usla u metlicenje 14.april sejana ..