Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moj rođak ima dobre njive, prošle godine je imao Dekalb 12 do 14 t /ha, i jedino kad je veća suša ima oko 10t, a većinom ima oko 12 13t.Iz mog iskustva za prinos od 14 tona setva mora biti na 16 cm sa top rasporedom padavina inače mrka kapa.
Izmeri ti tu njivu jos jednom za svaki slucajNa idealnoj godini sam imao 12 t, sijano na 21 cm Dekalb. To je bilo sa Dekalbom, a sa domaćim sjemenima nisam mogao imati ni 10t sa sjetvom na 26 cm.
Nek je imalo dobra godina sa padavinama, ja i svako u mom kraju sa boljom agrotehnikom tučemo bez problema, zapravo i više, u prosjeku 15, a i više tona po ha. Govorim naravno o boljim i težim tlima koja ne podbacuju baš ni u suši, a ako se kockice poslože, 11-12 tona se desi i na lakšim tlima. Bitno je da se mijenja plodored zbog polijeganja, ostala agrotehnika je u globalu cca 500-550 kg 15-15-15 po ha, 200 kg/ha Uree, 250 do 300 kg Kana u špartanju i naravno zaštita herbicidom. Sjetva je već nekoliko godina na 19 cm što nam se najbolje pokazalo. Većinom se sije Fao 400 do 520.Jesi li siguran u to što pišeš???
Kad je idealna godina, moraš imati baš čest kukuruz za prinose od 13-14 tona i preko.
Na koliko si najčešće sejao kukuruz?