MOMOSARIC
Član
Tu je vlaga prisutna stalno u dubini zbog rasporeda slojeva sljunka, pijeska i gline . Neznam dali je Tisa takva ,vazi za rijeke koje prave poplave u prosjeku svake godine i mijenjaju tok .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo je lošija zemlja, ali već sam imao gore kukuruz i uvijek prskam Adengom i ništa. Čak sam promašio parcelu, susjed roknuo punu doza Adenga, i onda sam mu ja još jednom prošao s punom dozom, i eto kukuruz nakon 3 tjedna ne pokazuje nikakve znakove, lijepo raste. Tako da sumnjam da je do herbicida.Imao isti problem, adengo. Znam jer jedan dio njive je dobio puno manju dozu i normalan kukuruz, pretpostavka malo humusa u zemlji i kisela i dosta vlage.
Do herbicida je jer sam na jednoj parceli oprskao jedan dio sa manjom dozom i nije imao problema , razlog je specificna godina , koristim adengo od kad je izasao (moguce i desetak sezona) i nisam do sad imao takav problem , pretpostavljam tlo, vlaga i mrazevi su usporili razgradnju adenga u kukuruzu , sad kad je otoplio i on je prebolio adengo i krenuo. Najvece prinose kukuruza sam imao sa dkc 5031 onda kad je izasao , ni jedan pionir nije imao takav prinos.Ovo je lošija zemlja, ali već sam imao gore kukuruz i uvijek prskam Adengom i ništa. Čak sam promašio parcelu, susjed roknuo punu doza Adenga, i onda sam mu ja još jednom prošao s punom dozom, i eto kukuruz nakon 3 tjedna ne pokazuje nikakve znakove, lijepo raste. Tako da sumnjam da je do herbicida.
Nego je ovo DKC 5106, imam ga na tri parcele, i svugdje je isti.
I općenito DKC zaostaje za Pioneerom, nikad ga više enću sijati.
Današnji posao. Kukuruz je Pionir P0164. Slikano je u dolu, tu je bolji, a na bregovima je slabiji kukuruz. Sejano 09.04.2024., prskano hirošimom u 4-5 listu. Predsetveno je dobio 110 kg uree po kj.