Imao isti problem, adengo. Znam jer jedan dio njive je dobio puno manju dozu i normalan kukuruz, pretpostavka malo humusa u zemlji i kisela i dosta vlage.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imao isti problem, adengo. Znam jer jedan dio njive je dobio puno manju dozu i normalan kukuruz, pretpostavka malo humusa u zemlji i kisela i dosta vlage.
Kolika je cena zemlje na večito po ha u tom nebranjenom delu?Dekalb 5075,posejan na tanjirano sojište,u nebranjenom delu pored Save.
Dato je sve 300 kg/ha NPK + 300kg/ha UREA.Nije tu kora problem nikakav , jedino ako nisi dao dovoljno azota . Imam takve zemlje pa ju poznajem po nijansi , to je vrh zemlja.
To je relativno,ali mislim da trenutno nije više od jedno 5000-6000 evra/ha.Kolika je cena zemlje na večito po ha u tom nebranjenom delu?
Vidiš da nema sirka,njega rešavam u soji pošto se poštuje plodored i menja se soja,kukuruz.Cernozem toj zemlji nemoze prici . Mozda je bolji za psenicu , al za kukuruz nema bolje. Jedini problem tu je sirak i diabrorica ranije
Kad ima vlage a kad nema?Radi samo tako ,kod nas pored reke Tise ima slične zemlje ali kad udari jaka suša i tamo podbaci kukuruz nazalostNa toj zemlji , rijecni nanos , ni dekalb to ne radi na plus 35