Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Oko 550e, računajući samo keš lovu koju sam platio za što šta.Jeli neko računao koliko košta 1 ha ulog u kukuruz.
180e ha zakup prosjek.Nešto mi ta računica još i sa zakupom preniska, ja se sa rođakom nesmal posvađam oko te računice, čini mi se da to ljudi ne računaju kako treba.
Lako se računa amortizacija...Ne računate ni vi kako treba, mora se sve računati i amortizacija mehanizacije a to nije lako ni izračunati. Moj ha mene ove godine košta oko 1250 e na mojoj zemlji. Trebalo mi je oko 3 sata da to izračunam. Tu je oko 1100 kg đubriva, amortizacija moje mehanizacije, nafta i usluga sjetve i vršaj i još trake kpk za navodnjavanje. Imam gubitak oko 500 e na 1.58 ha. Oduvijek sam se pitao zašto ljudi rade pod zakup i još nemogu da nađem odgovor.
Tvojih npr 5 ha i 5 ha uzetih u zakup su 10 pa podeljeno sa cenom zakupa za tih 5 ha što si platio ispadne 2x manjeNe računate ni vi kako treba, mora se sve računati i amortizacija mehanizacije a to nije lako ni izračunati. Moj ha mene ove godine košta oko 1250 e na mojoj zemlji. Trebalo mi je oko 3 sata da to izračunam. Tu je oko 1100 kg đubriva, amortizacija moje mehanizacije, nafta i usluga sjetve i vršaj i još trake kpk za navodnjavanje. Imam gubitak oko 500 e na 1.58 ha. Oduvijek sam se pitao zašto ljudi rade pod zakup i još nemogu da nađem odgovor.
Ne ode, ali ima sitnih troskova pa trpam sve u gorivoJel ode tolko goriva?
Sada je i to vreme ( 3 sata ) trošak , ubaci i njega u računicu xi xi xi...............................Moj ha mene ove godine košta oko 1250 e na mojoj zemlji. Trebalo mi je oko 3 sata da to izračunam. .................................