Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znam da je 2022 kolegi jedino on ostao bez klipa u odnosu na ranije pioneer fao grupeKako je 0725 proso na ovu vrucinu ? Jel imo ko?
Kad je kisna godina ili kad je susa kukuruz ima problema , sad je uzrok "plamenac" kako ga ovdje zovu na forumu , crv koji busi klip i zrna dok nisu fizioloski zrela , dolazi do plijesni i kvarenja. Kako su ovdje vec pocele zabrane otkupa mlijeka zbog pojava aflatoksina a uzrok je nov kukuruz za ocekivati je da kod zubana i meksih kukuruza pojava afla toksina , tvrdunci i hibridi koje ne napada nametnik ne bi trebalo da imaju afla toksina.A kako ti vidis te aflatoksine pa znas da ih izbaci
Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
To na klipu i među zrnevljem, taj crv je sovica.Kad je kisna godina ili kad je susa kukuruz ima problema , sad je uzrok "plamenac" kako ga ovdje zovu na forumu , crv koji busi klip i zrna dok nisu fizioloski zrela , dolazi do plijesni i kvarenja. Kako su ovdje vec pocele zabrane otkupa mlijeka zbog pojava aflatoksina a uzrok je nov kukuruz za ocekivati je da kod zubana i meksih kukuruza pojava afla toksina , tvrdunci i hibridi koje ne napada nametnik ne bi trebalo da imaju afla toksina.
Ako imas kukuruz i tovis svinje pogledaj onaj sto je manje ostecen i plesniv da vozis kuci za ishranu svinja.
I ja sam isto voleo vendi,al pre davno sad više ne....To za plamenac nisam primijetio a ima logike . Svi ti leptiri biraju naprednije ,vise i tamnije njive. Zato isto vole vendi kod soje ,jer je najtamnija
Kod nas pola atara pod sojom je vendi svi veliki seju njuI ja sam isto voleo vendi,al pre davno sad više ne....
Imam oči i iskustvo sa crvenilom od 2010 g do dan danas, zaljevanje je pomoglo da crveni nešto daju zrna.Da ga je uhvatilo tolko crvenilo nebi imao ni 2.t
Koga crvenilo uhvati tu nema ni zrnaImam oči i iskustvo sa crvenilom od 2010 g do dan danas, zaljevanje je pomoglo da crveni nešto daju zrna.
Trenutno 5075 je jedan od najboljih hibrida koje ima Dkc. Po prinosu u rangu je i 5092 ali teze oslobadja vlagu. Ove godine nije to merodavno sagledati jer i drugi hibridi iz drugih semenskih kuca su sa niskom vlagom zbog ovog prokletog vremena!Danas urađeno 1,96 ha u nebranjenom delu do Save,DKC 5075,sve predato i prešlo preko vage i naplativo 19700 kg.S tim da smo prosuli jedno 500kg usput,nije dobro bila zatvorena stranica na prikolici.
Da ga je uhvatilo tolko crvenilo nebi imao ni 2.t
Послато са RMX3263 помоћу Тапаток
dva drugara danas
jedan KWS Kasmir 17m po jutru---vlaga 9.8
drugi dva pionira 9757 i 9300 (pored kanala i dolska zemlja) oko 30m po jutru-vlaga 10.4
Sad nešto razmiljam. Pa neću ja u zatvor zbog dugova,ja ću u zatvor zbog BARBULE ,će te nadje “dzrndzar “ ne boj se!!!Koga crvenilo uhvati tu nema ni zrna