nesic
Član
Meni danas jedan reče da uzmem odmah ako mogu 20 din, ceka nas sunovrat cene zvani aflatoksin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mozda i bude to, ali mi vise smrdi na tegovacki trik da se otkupi sto vise robe sad u zetvi. Kod nas jos uvek 19,44 sa pdv ali tel kel do 17 % vlage ne odbija nista sto nije bilo nikad u zetvi.Meni danas jedan reče da uzmem odmah ako mogu 20 din, ceka nas sunovrat cene zvani aflatoksin.
Pa kada ste imali bolju agrotehniku-kisu. I kod nas se krecu prinosi od 2-5t/kj ali najvise oko 3-3,5t/kj.Pa i nisu neki prinosi kod nas su najlošiji toliki
Vetovatno što je vlaga ove godine oko 10, pa onda podigli vlagu da primaju na 17, a realno mnogu imaju ispod 13.Mozda i bude to, ali mi vise smrdi na tegovacki trik da se otkupi sto vise robe sad u zetvi. Kod nas jos uvek 19,44 sa pdv ali tel kel do 17 % vlage ne odbija nista sto nije bilo nikad u zetvi.
Bilo jedne god do 15 kao nista iznad odbija se...
Uopste ne mislim na tebe, niti bilo na kog na forumu, niti ti "kerovi" ima neki pogrdni smisao. To vise simbolizuje neke besne koji se svadjaoju oko nepotrebnih stvari. Culi ste verovatno za izreku "svadjsju se kao kerovi".Ja sam žargonski napisao da je smeće pionir Nikome nisam rekao da je glup nego je kolega napisao ne prdi.
Evo sad ti pišeš kerovi misleći verovatno na nas dvojicu.
Jako ste pametni kolega,poštujem Vašu hrabrost da mi to napišete na forumu.
Proveri.. bcm je od ponedeljka ovde u Perlezu spustio na 19.20Mozda i bude to, ali mi vise smrdi na tegovacki trik da se otkupi sto vise robe sad u zetvi. Kod nas jos uvek 19,44 sa pdv ali tel kel do 17 % vlage ne odbija nista sto nije bilo nikad u zetvi.
Bilo jedne god do 15 kao nista iznad odbija se...
Slažem se.Uopste ne mislim na tebe, niti bilo na kog na forumu, niti ti "kerovi" ima neki pogrdni smisao. To vise simbolizuje neke besne koji se svadjaoju oko nepotrebnih stvari. Culi ste verovatno za izreku "svadjsju se kao kerovi".
Nemam nameru nikog da vredjam, niti sam to ikad imao. Nema potrebe za tako necim kad postoji opcija ignor.
Mi kao da se trudimo da oponasamo one u skupstini. Nema potrebe za takvim stvarma ovde na forumu. Ovde treba razmeniti svoja iskustva i informacije sa tudjim bez da smatramo kako sam samo "ja u pravu"
Takvo je i moje iskustvo.Nemos generalizovati , ako bas mora kao firme , dekalb i pionir ,tu su negdje. Kako kad,kako koji ,kako gdje. Iz iskustva ,mozda eto ,pionir veci hektolitar ,dkc stabilniji na vjetar ,pionir mozda ne odreaguje na kratkotrajan toplotni talas , ako je duzi gube svi . Pioniri mozda u nicanju generalno malo bolji . Malo i skuplji za nijansu itd
Sta sejati?Slažem se.
E veruj da je moje iskustvo takvo kakvo sam napisao.I da dodam da treba bojkotovati sve semenske kuće koje nas pljačkaju sa nerealnom cenom semena, tu mislim i na pionir i na dekalb,makar smanjiti kupovinu i preći na neke jeftinije koliko se može.
Vidi isto kao i kod drugih kiše je bilo 2 jula i preključe 5 l to tije toPa kada ste imali bolju agrotehniku-kisu. I kod nas se krecu prinosi od 2-5t/kj ali najvise oko 3-3,5t/kj.
Koja mrezica je sa unutrasnje strane, ona sto ide u izolaciju objekata ? Ja moram da menjam metalnu u cardaku pa gledam sta da uzmem..Napunjen prvi, punimo drugog. Neka ceka kukuruz bolje dane. Videcemo sta ce biti sa cenom u januaru i februaru...
Tako je bilo i sa Agrimax hibridima, jedne godine dobri, u sledecoj očaj.2016te skidao MAS ogled kod drugara.
MAS56 razbio od prinosa.
Sledeće 2017 godine smo masovno nakupovali i sejali 56cu. Maltene svi koji su videli ogled t.j. pola sela, kad ono ćorak!
Kod mene jedino taj kukuruz dobio tarup u jesen, ostali su nešto i rodili (druge semenske kuće).
Od tada ni ne znam da neko kod nas seje MAS hibride.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Tipicno i karakteristicno za Pionir kad nisu uslovi idealni za oplodnju! Jednostavno pukne iz starta.
Е онда ЗП 677 нема даље и боље!Budimo ozbiljni