Kukuruz 2024

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
IMG-1424.jpg
IMG-1420.jpg
Nikad ranija berba 542 i zmaj 214 solidno ide 3 spora 1600 obrtaja i jedva postiže da izbacuje( nije ubrzan)

Obisao juce kukuruze...Oprasen dobro,klipovi solidni u zavisnosti od fao grupe...kukuruzi iz fao grupe 350-450 su bolji od kukuruza fao grupe 450+ ...falila jos jedna kisa...posle ovog talasa vrucine ce moci da se skida vecina kukuruza...ocekujem oko 4500 kg/kj...10% manje-vise.

У фирми, косе сунцокрет и кукуруз дан/ноћ. Па је остало у комбајну. Сутра ће почети да спремају суперсилажу, никад раније. За своје потребе сам нашао пајдаш, неће још 3-4 недеље. Ваљда...

Само зрно, некад третирано са окулантом. Самеље се и гази се до бесвести. Затвори се са фолијом да одстоји неколико недеља. Када се отвори схватите од чега се прави пиво код нас ...

Ja pajdas danas brao u klipu i mogu reci manju vlagu ima nego p9911 na istoj parceli
У фирми, косе сунцокрет и кукуруз дан/ноћ. Па је остало у комбајну. Сутра ће почети да спремају суперсилажу, никад раније. За своје потребе сам нашао пајдаш, неће још 3-4 недеље. Ваљда...

Момо, коси се са комбајном, на 40 % влаге цури млеко. Гађа се од 27 до 33% влаге. Испод те влаге не може да се утаба и трактори се заглављују. Било је година да ров буде начет наредне године.
За ову годину нико нема процену колико ће бити а треба барем 400 вагона.

Маркић, ово је долина криваје. Али она прогноза што сам окачио у другој теми, ако буде и недељу дана ближе 40°С има да се скува. Биће премало комбајна ако влага побегне.

Blizu smo ja sam odmah do Aleksinca njiva je na 500m od grada vazdusnom linijom
Ako mislim na ovu krivaju kod Blaca

Маркић, ово је долина криваје. Али она прогноза што сам окачио у другој теми, ако буде и недељу дана ближе 40°С има да се скува. Биће премало комбајна ако влага побегне.
Pre neku godinu IM Djurdjevic je kupovala vlažan kukuruz, njihov kombajn- gratis,prevoz gratis isto se pravila super silaza.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh