ti ogledi 'moj i komšijin' su mi najbolji
imam ja jednog komšiju, mislim kad bih posadio kukuruz početkom februrara ili postrni u julu, početkom augusta da bih opet imao bolji prinos od njega -_-
ogledi samo na svojim parcelama tj na svojoj parceli daju prave reprezentativne rezultate i na koje se mozes osloniti dugoročno...mogu poslužiti ak se gleda sveukupna slika cijelog atara al nepouzdani su kad ne znas ni koji je hibrid, ni u kakvoj kondiciji zemlja, gustoca sklopa, dubina sjetve itd...
inače jel netko primjetio zadnjih godina da tamo di izmiješaš 4-5-6hibrida, ja to znam tako na zadnjoj njivi kojoj sijem, od svakog hibrida ostane po malo u vrećici, pa izmiješam i tako posijem, fao od 350 do fao 500 bude u jednom redu...i evo vec 4tu godinu zaredom ti redovi zadnjih 8-12 do međe konstantno bolji vizualno, a vjerujem i po prinosu, ove godine tu nisam našao stabljiku bez klipa, dok na preostalih 80% njive malo pa malo bilo bez klipa, di su hibridi bili posebno odvojeni
ozbiljno razmišljam sljedeće godine jedan ogled na 1ha, izmiješati hibride u mješalici i tako mješovito fao grupe posijati....