Kukuruz 2023

Kod kolege izgorio, a jos nisu ni poceli pravi toplotni udari (jucer 29, danas 31 st). Za sutra i preksutra najavljuju 37-38….
Najbolje mu izgledaju na uvratinama, dok unutar njive goree

*sjetva 17.04
(Zadnja slika iz sredine njive)
8523166c2919245fcf3e2e4bf630e45e.jpg

58108f53edc4e67936b6e4afc1f88bf4.jpg

459abe943a4d3ff358f4989e37db61e7.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ogled(alo) Pioneer-a. Videcemo da li ce odraz biti sjajan i cist.
Moj licni utisak je da lespe i zivahnije izgledaju kasnije fao grupe. Prva dva-tri hibrida ne deluju lose, ali ovi kasniji ostavljaju bolji vizualni utisak. Naravno na kraju ce kantar dati zadnji sud.

Pionir izgledaju na susi i vrucini bolje od DKC(skupi listove uz stablo) , prinos vecinom bude isti , radi se samo kako biljke reaguju na vrucinu u toku dana.

A ja mislim da mnogi ne citaju sta ja pisem,nisam rekao da je ceo atar takav,nego tu gde sam bio,i nemam tu svoje kukuruze pa nisam ni slikao tudju muku.Nas atar je jako saren,imamo svakakve zemlje,vecinom losija.A opet za par dana ,ako ne daj boze nas obidje ova kisa za veceras,bice mnogo lose veoma brzo ako se obistine temperature u najavi,a vetar je kod nas normalna pojava maltene.

Kod kolege izgorio, a jos nisu ni poceli pravi toplotni udari (jucer 29, danas 31 st). Za sutra i preksutra najavljuju 37-38….
Najbolje mu izgledaju na uvratinama, dok unutar njive goree

*sjetva 17.04
(Zadnja slika iz sredine njive)
Mi smo baš diskutirali u kući o tome, tek su vrućine krenule poslije onih kiša, već se uvija.
Bio je stalno u vlazi i nije razvio korijen uopće, ista stvar i sa duhanom....

bravo to je sada i fora

kise tj vlage bilo u izobilju,dosta dugo bio mali realno,krenule padavine i toplije vreme on bezao gore i koren nije razvijao onako kako treba(delim misljenje) i sada kad je gornja vlaga potrosena on gotov,krenuo da podgara

bravo to je sada i fora

kise tj vlage bilo u izobilju,dosta dugo bio mali realno,krenule padavine i toplije vreme on bezao gore i koren nije razvijao onako kako treba(delim misljenje) i sada kad je gornja vlaga potrosena on gotov,krenuo da podgara
Izgleda jer kod nas podgara nenormalno a palo, 150 lit

Nazad
Vrh