Kukuruz 2023

Ak nebude kiše u narednih 10 dana , ponoviće se godina 2012......

za sada je odlican,videcemo posle ovog talasa toplotnog sta ce biti

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Od mesta do mesta kod nas tek sad ide od suna i raste a psenica jos ceka ne moze da se ovrse previse je meko negde je padavina bilo malo negde previse

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Kod mene ostao nizak tamo gde ga je voda davila, a sve njive su mi pod nagibom. Prvi put da vidim da kukuruz bude loš zbog puno kiše. Uz to još i napad plamenca na parcelama gde je prethodno bio kukuruz.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Meni gde je voda lezala tek sad krenuo dobio zelenu boju i poceo da raste na nekim parcelam zbog vode je nejednak ali od sunca ce se ujednaciti ja mislim

Meni gde je voda lezala tek sad krenuo dobio zelenu boju i poceo da raste na nekim parcelam zbog vode je nejednak ali od sunca ce se ujednaciti ja mislim

Мислим да од тог што је мањи неће бити пуно рода. Ево избацује метлицу, има одређено трајање вегетације, до сад је тебало да има 2 метра.

Pa kukuruz uz optimslnu vlagu i toplotu raste i 15cm za noc tako da za 7 dana se iznevelise

Ja sam mu 30.6 udara folijarnu prihranu na jednoj parceli bio do pojasa sada kad sam bio okk 10.7 sve preko glave tj. oko dva metra samo moja zemlja je takva da bez sunca nece da raste i toplote a i ako je manja suska nek ima klas dobar

Nikad više se taj izjednačiti neće.
Inače kukuruz se lepo oplodio, tako da 2012 smo već prevazišli.
3b740ecdb0c648431933f1d87ca015ca.jpg

77435845455de63c86924a1db503a541.jpg

E sad šta će do kraja izgurati videćemo. Kiše nismo dobili više od mesec dana, pukotine sve ozbiljnije, pivska flaša već upada bez problema....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Nemam slike nisu zemljista svuda ista da ti slikam da vidis moj nece jo jedno 10 dana da metlici sigurno mislim u moj kraj jer je takvo zemljiste

Lep potencijal ima kukuruz poterao po dva klipa u 60-70% niske su nocne temp i ima jake rose ali nazalost ako ne padne nista u narednih 7-10 dana daj Boze da i jedan napuni kako treba.

@IMT577dv Koji luksuz xd,hladno i rose ,auuu ....blago vama.Jutros sam u 6 bio na njivi,em toplo,em sve suvo ko barut :(,i to na njivi koja ima vodu pored nje,vecu povrsinu.

Mislim da ti kukukuruz sa ovim luciferom kojeg javljaju do kraja jula nece dati obecan prinos kod nas se kaze da 26 jul Arandjel gorešnjak kaze kakav ce kukuruz da beremo ali to je verovanje od starina

Ljudi vi kao da zivite na drugom kraju sveta,kod mene pre 3-4 dana bile po drugi put poplave, do juce mi kukuruz plivao u vodi...nisam danas bio da vidimm da li zemlja upila vodu...
Nije ni do kolenaa visinski,udavila ga voda...sto se mene tice nemojj nista da pada narednih bar 15 dana...

@Arkadije Tako je kako je. Kapiram da si kivan na svakog ( ili tako makar izgleda kad napises) kod koga padne kisa, ili mu rosa pokvasi kukuruz. Razumem frustraciju kad kisa obilazi. Ja bih voleo da svima bude dobro, ali niko od nas ne otvara/zatvara slavinu.

Da li sam skroman ili ne, ne bih diskutovao dok ne dodje jesen. Prosle godine solidini uslovi u prolece dovoljno padavina, izbacio u metlicenju po dva klipa obecavalo odlicnu godinu. Od 1 jula do polovine avgusta jedva nekih 15-20l iz 7-8. Jedva napunio po jedan klip, zrna ko kod kokicara prosek nekih 6,5t/ha. Tako vrlo lako moze da bude i ove godine.

@Mustang80 ako verujes kad je bila poplava prosle nedelje u Jagodinskim selima nije pala ni kap kod nas to je nekih 15-20km mozda vazdusnom linijom. Nesto je palo u nekim Paracinskim selima ali ni blizu kao kod vas i sa zapadne strane Juhora.

Mozda tebi deluje smesno ali meni je to lose tj osrednje za moje zemljiste. Ja kad idem u setvu idem sa nadom da rodi bar 9-10t/ha, kad bih isao sa nadom da rodi 5t verovatno ne bih sejao. Desi se da rodi i vise a desi se da rodi 1,5t/ha kod 2012 ili 2,5t/ha 2017 pritom su neke njive silirane jer nisu imale zrna ni za 3-4 jupol kante. Ali Boze moj takva je fabrika pod vedrim nebom ne mozemo da se ubijemo.

Nazad
Vrh