Kukuruz 2023

Е не знам који је, друг је сада пред кишу прскао тако му препоручио човек из пољоапотеке у Србобрану. Могу проверити који је инсектицид у питању.

Šta je sa tim vranama? Nikada toliko štete nisu pravili. Kod mene na više mesta povađeno redom po nekoliko metara.
Niti presejavati niti ostaviti. Jedino krpiti pasuljem, ali onda ne mogu prskati sa svakom hemijom
Mozda je i fazan, on obicno zna da vadi jedan za drugim. Kada pustam setvospremac njiva puna gavarna.
Zna i kada je kukuruz mali da budu po 50 kom ali da nedirajuj kukuruz.

Desavalo se da vade gavrani kad je vec u 6-7 listu.

Kada dodjem na njivu uvek ima po neki gavran.Ove godine sam zastitio seme sa Lobo.

kod nas fazani puno polje,samo vidim izlaze iz njive.. do sad ih nije bilo toliko ali ove godine bas se navrzli,mom burazeru ojadili njivu gde mu kukuruz

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Koliko vremena treba da prodje okvirno izmedju tretmana širokolisnih korova i tretmana focusom, ako moze pomoc?

Koja je preporuka što se ultra hibrida tiče, koji se pokazao dobro? Imam jedan hektar sada da posejem, ne znam kakav je ovaj Blason, imam ga u ponudi.Ranije sam sejao 684 bio je top, preko 10t/h bila je i godina ali bio mnogo dobar.

Imam na dve parcele ukupno nesto manje od 4 kj posejan Lexxtour duo i mogu slobodno reci da je mnogo nizak na skali u vise segmenata u odnosu na Dkc.
Kao prvo sklop nije ni blizu kao kod Dkc iako seme je isto tretirano Gauchom, ima zrna koja trunu jer nisu klijala, bled i zaostaje u rastu iako je prvi posejan!
Sto se tice vrana, fazana, zicara, pipe i ostalih vragova, nisam imao problem, Gaucho je fenomenalno odradio posao!

P9241
Nicanje 99%
Sijo sam i dkc 4717, nicanje ku*cina sto kaze Djuro iz Modrice, a uslovi bili idealni, sreca nisam puno njega imo
be1371284037a5d42962c52bb327cb3e.jpg
feb86704cd32a5867afc42689c23c8a5.jpg

Pet i meni takođe Lexxtor duo nije kako treba isto loše nicanje, neki nije ni nikao ali može to i biti dobro ako bude suše možda i bolje što je ređi a ako bude kišna godina opet dobro što se kaže " nikada se ne boj čestog žita i retkog kukuruza" 👍

Код мене Бласон дуо екстра никао има врана на њиви али га не дирају вероватно има жичара,али,је семе заштићено форцеом.

Nazad
Vrh