Kukuruz 2023

Planirao sam da krenem tamo oko 3-4 sata kad se smiri vetar, a sejao sam pionir 0704, a ne znam da li je bio zasticen sa necim

Ja sam danas najzad uspeo da zavrsim sa kukuruzom. Posejano povaljano i isprskano. Vlage ima dovoljno i seme je u njoj. Ako potraje ovako toplo msl da ce za 7-10 dana da izadje. A za prskanje treba i jedna kisa 5-10 l/m2. Bice kako mora da bude i za to ja nisam odgovoran.

Zavrsio u subotu setvu, sve isao na 22,4cm. Od hibrida najvise P0217 i P0710 ostatak za probu i uporedjivanje po nekoliko hektara P0200, Kasmir i SY Minerva. I 3 njive nov zakup Blason Duo gde u najavi imam problem sa rizomskim sirkom.
aee50d52a6c5706e7805f5f02bfd6874.jpg

Послато са Mi 11T помоћу Тапатока

Ostalo mi od prosle godine Skaut i Talisman,od kog uzrasta kukuruza bi bilo najbolje da se poprska jedna njiva?

Ima sirka a i divljeg suncokreta...dal da sad kad je u 3-4 listu oprskam sa pola doze pa kasnije jos jednom ili?

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Niče mi sitan sirak na kukuruzu, kukuruz je tek počeo da izlazi. Da li prskati sada nečim dok je sirak mali ili čekati? Njiva je prošle godine totalisana, ali izgleda beznačajno

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

dal ce faliti kukuruzu nesto,cale uzeo kesice Tezisa i na crno oprskao gde ima palamida

Nista od tog kukuruza, polako će samo krenuti da se suši. Presevanje neće pomoći, jer drži i zemljisno. Otac eksperimentisao pre 10ak godina

auuu nadrljace ga cale zestoko ako nesto bude,vec cuti nista ne prica... mada mi jedan lik rekao da on to radi godinama i nista mu ne fali,sve zavisi koja doza bila..

Cicimoric sad zbog tebe sam morao i ja na njivu da vidim,jer i ja sam 22.04 posejao al nice jedno 80% je izasao

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

aha bas zbog toga,jbg sirotinja smo pa se snalazimo

Nazad
Vrh