Kukuruz 2023

За ову годину сам планирао кукуруз из групе ФАО 700 за силажу. Пошто у сетву сигурно нећу кренути пре 1. маја, размишљам се о промени тако да узмем неке раније групе, да не бих ризиковао.

Не знам да ли претерујем или сам у праву што бринем?

Radio sam silažu od kukuruza fao 450, tada mi je i bila najbolja, ništa nije bačeno niti je propalo.Sredina avgusta meseca, zelen i jedar, klip taman kako treba.Od onda sam sejao fao 550 i 600 ali godine nisu baš bile naklonjene pa smo silirali šaren kukuruz, polu suv a znaš kako to sve izgleda.

Ispred, montiraju se na paralelogram i ne dozvoljavaju bateriji da ide preduboko, to bi trebao da je komplet za setvu kraljice repe.
Sto nisi prije rekao, imao 18kom novih....jos i mala ralica ispred točka, to je za repu i povrce, takoder ih stavim i u sjetvi uljane repice

Gde uzeti plinski top? Juce posejan kukuruz svinje vec jedu

Послато са SM-A032F помоћу Тапатока

Trebaju mi za Majevicu, za OLT imam ali ne odgovaraju.
Kakve su te za olt, da li bi pomogle kad na njivi ima kukuruzovine odgore? Ove godine su mi na jednoj njivi pravili problem kao neki buseni od rizoma koje je spremac izvadio, podvuce se pod raonik kao i dzomba i ne zagrce red posle lepo.

За ову годину сам планирао кукуруз из групе ФАО 700 за силажу. Пошто у сетву сигурно нећу кренути пре 1. маја, размишљам се о промени тако да узмем неке раније групе, да не бих ризиковао.

Не знам да ли претерујем или сам у праву што бринем?
Sve zavisi od godine,mozda bude suva jesen pa ispadne odlicno.
A mozda nebude...jbg,sve je ovo kocka bez imalo pameti.
Radis pa sta te snadje.

Gotova setva,islo se od 21 do 25 cm kako koja njiva.

340463212_196185096099706_5447045251974344862_n.jpg

Juce gledam vremensku prognozu najavljivala se neka kisa,odradim sav kukuruz Adengom kad sada vidim ukinuli padavine...ne moze covek vise da se osloni na vremensku prognozu nikako.

Slicna situacija i kod mene,tri dana ustajem kao ludak u 4 ujutru idem sejem uvece do 9-10 da bi sve stigao pre kise i sad kise nigde nema......

Ja sam tako za suncokret uzeo hemiju i sada cu odustati od prskanja na crno. Moraće vibala raditi

Posejan Pioneer 9911... Uzeto i nešto KWS Kashmira, vidim zaprasen nekim Initio paketom. Kao bio stimulator, insekticid, fungicid i ima u sebi repelent za ptice. 9700rss Pioneer 9911 full zaštićen a KWS full zaštićen 7250. Interesantno zemlja porekla KWS, Turska.

Poslednja izmena:
Ne čekam poslednji momenat, nego hoću prvo pšenicu da odradim zastavičar pa onda. Računaj sigurno 10 dana možda i 2 nedelje dok ne izadje, dotle se može prskati. Ne dodajem ništa totalu, ići će negde maton posle u 2-3 listu gde ima palamide i cinkrota (rastavić). Totala idem 2 litre po jutru.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh