Kukuruz 2023

Juce gledam vremensku prognozu najavljivala se neka kisa,odradim sav kukuruz Adengom kad sada vidim ukinuli padavine...ne moze covek vise da se osloni na vremensku prognozu nikako.
Шта има везе после прве кише ће се активирати, мени је прошле године тек у јесен после киша аденго почео да ради. А није само код мене било је и овде на форуму исти случајева. Једино проблем настаје ако ћеш јечам или пшеницу после на ту њиву да сејеш.

Kod kolege sam sijao ogled direkt u pokrovni usjev

https://postimg.cc/fk3kzRbv]

IMG-20230429-171835.jpg
[/URL][/url]

Биће килаво требало је покровни усев поваљати. Прошле године су у Фекетићу сејали у пшеницу али исто не поваљано већ посејано и тоталном опрскано. Кукуруз био јако танак и бледуњав док није прерастао пшеницу.

Zar ne bi malčiranje pokrovnog usjeva bilo svrsishodnije od korištenja totala. Mislim da malčirani pokrov ne bi smetao nicanju kukuruza. Ili se varam?

Ako se ne valja to je golo g.
Ja sam igrom slučaja pre par godina posejao tako kukuruz u lošu pšenicu i samo oprskao totalom. Kukuruz je narastao do pojasa nakon što se jadan mučio 2 meseca da izraste iz tog žita i to je to.
Otprilike bilo je kao da zakasniš sa prskanjem pa kukuruz bude tanak i nikakav u tom korovu....
Bilo je pabiraka za branje na kraju.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

@DraleTD Sta je problem za psenicu na jesen? Ja sad imam jednu parcelu psenice gde je bio kukuruz prskan adengom, i nista joj ne smeta.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Kakve su te za olt, da li bi pomogle kad na njivi ima kukuruzovine odgore? Ove godine su mi na jednoj njivi pravili problem kao neki buseni od rizoma koje je spremac izvadio, podvuce se pod raonik kao i dzomba i ne zagrce red posle lepo.

Mislim da bi bilo jos gore s njima, jer bi ralica pokupila neki busen i zaglavio bi se u tocak, a kad se to dogodi onda zariva duboko i problem.....

Evo vidi na ovom videu kako to radi, al u savrsenim uvijetima....

@DraleTD Sta je problem za psenicu na jesen? Ja sad imam jednu parcelu psenice gde je bio kukuruz prskan adengom, i nista joj ne smeta.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
Па претпостављам да би јој сметало јер је јесенас код мене у њиви сирак побелио од аденга после прве озбиљне кише.

Nazad
Vrh