Kukuruz 2023

@IMT539'98 Код мене их има на стотине, за сад не ваде, чекају да пусти клицу, ваљда им је тада укуснији. Заштитио сам месуролом, видећемо шта ће бити. Вероватно је требала дупла доза.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Neoo moje misljenje , a kozda nisam u pravu , da oni imaju neke svoje lokacije i izvade kolko izvade , da je problem kad je manja povrsina , a kad je veca njiva to se nekako prebolimi nioom nista .

Ja sam do ječma usejao 2 reda pošto su povadili stim da dok sam usevao jednom rukom sam izbacivao (poneo u kanti) običan kukuruz kroz prozor da ih bar malo nahranim, valjda neće dirati ovaj posejani.

Kod mene su napravili pravi problem, po celoj njivu su povadili, a nije sve iznikao pa ne znam da li je za presevanje ili ne

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Mislim da sam jednom pisao sta Amerikanci neki rade. Samomkod njih su obicno vece njive , i svakakvog oblika , i cesto nisu ovaki ko mi da im je bitno kako sputa izgleda . Uzmu kompletno par krugova , ili jedan ako je veca sijacica i stave obicni merkatilni kukruz na veliku gustinu . Em se gazi , em je uzglavnica i onako zbijena , pa razne zivotinje kad urnisu da je manja steta . Srne i neke jos i ne ulaze kad je dosta gusto i tako. Kod nas bi to malo ko radio da mu njiva do puta bude nejednak i svakakav kukuruz.

Danas bio u obilasku
e20fc33935e1bae370eff8f437570e4e.jpg

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Na dva mjesta u ranoj sjetvi sam mislio da je nesto drugo , tek danas vidim da je to fazan povadio . Samo u krajnjim redovima do neke zivice kako bi reko . Al vidim da to moze biti strasan problem . Pa to vadi redom.
Jel kukuruz u full zastiti ili nije kad ga fazan tako vadi?

Licno bez 2 tretmana nista. Uzmi i neki najjeftiniji herbicid ili 2 i oprskaj na crno obavezno.Bar da ne iznice iz semenki sve i svasta.

Ako imaš dosta muhara,koštana nemoj preskakati na crno , kod mene ga ima u nekim zemljama i zato idem prvo prskanje samo s metalohlor , mont npr i total ako treba , a terbutilazin ostavim za kasnije .

Godinama radimo mont + terbis cini mi se da se stvorila neka rezistentnost. Najveci problem ambrozija i lozica ona sto se penje uz kukuruz.

Ако сте пратили на часу Хирошима има широк спектар деловања, плус делује контактно и земљишно.

Ja sam sve prskao "na crno", i koliko sam obišao njive mogu vam reći da hemija nije baš najbolje odradila posao. Iako je palo 2x 5lit kiše posle prskanja. Čičak niče najnormalnije a i sitan muhar se pojavio na par njiva onako baš.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh