Kukuruz 2023

@DraleTD
Pa ne znam 🫣. Šta ti misliš?
@miksan
Ja bih sada spremio, pa posle kiše kad se vrh prosuši samo seješ....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Tonci to na slavinu vestaka bacas? Po kj bi igralo ulogu a malo je to po hektaru. Ja po jutru 150kg mesanog i 135 urea

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Jbg, 100 kg umjetnog 100 eura, zatvaramo slavinu. Kod mene ide još 300 kg/ha Kana u prihrani.

Edit; zaboravio sam napomenuti da je u jesen prije oranja bačeno P-K 20 30 300 kg/ha, alu samo na 2/3 površine.

Poslednja izmena:
To je to od setve kukuruza od mene u Pomoravlju, P0164 & Don Juan na lošijim i 4567 na boljoj njivi. Pa ko da više :)
caeff5b62af4178d866d0bbd713b6bec.jpg

Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk

Posejao danas 4 kj 5031 dkc i 4 kj 5075 dkc. Valjda ce biti dobro. Nastavak posle kisa....

И ми почели данас раном зором од 7-20ч сејано...остало још 5,75кј за сутра и то је то, ако не буде јутарње кише биће одрађено за ову годину...иначе ово је одрађено преко оне ствари....иначе требала је замена поклопаца и кутија...пошто су поклопци као и кутије од пластике, дошло време да се мењају, јер је пластика испуцала, тачније шарке кутија а и оне нису ништа боље...али нисам имао воље да ишта радим око исте...јбг тако је како је, кутије су купљене, стоје у фолији замотане и чекају догодине да се мењају...шташ сејалица је одавно два пунолества испуцала..ал још увек ради ко докса....уз малко послића бити ће ко нова....када з ато дође време...

Лајт глуваћ ИМТ 565 у акцији са олт сејалицом, парњаци тако рећи из '87.

Jače i ja počeo setvu kukuruza, posejali 15kj i opskali terbutilazin+smetolahlor posle setve.
Sada to sve lepo kisne.
Pisle kiše sledi nastavak.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

И ми почели данас раном зором од 7-20ч сејано...остало још 5,75кј за сутра и то је то, ако не буде јутарње кише биће одрађено за ову годину...иначе ово је одрађено преко оне ствари....иначе требала је замена поклопаца и кутија...пошто су поклопци као и кутије од пластике, дошло време да се мењају, јер је пластика испуцала, тачније шарке кутија а и оне нису ништа боље...али нисам имао воље да ишта радим око исте...јбг тако је како је, кутије су купљене, стоје у фолији замотане и чекају догодине да се мењају...шташ сејалица је одавно два пунолества испуцала..ал још увек ради ко докса....уз малко послића бити ће ко нова....када з ато дође време...
Гледам снимак па бих човек рекао аутопилот кад оно после видим леву руку на волану .Мораш колега пратити трендове и једна ускоро да чучне ту да je намонтираш и не држиш више ту руку на том волану😀

Гледам снимак па бих човек рекао аутопилот кад оно после видим леву руку на волану .Мораш колега пратити трендове и једна ускоро да чучне ту да je намонтираш и не држиш више ту руку на том волану😀
С' хидро воланом је лако држати правац, чак и када сам снимао..милина за радити у сетви, али слажем се да би ваљала једна навигација, за остале послове, па и сетву наравно. Али за ову годину толико од мене што се тиче принова у газдинству, а ако нас ови и даље буду притискали са овим мизерним ценама, тешко да ће она доћи на ред, јер имам неке прикључке који морају да се прво пазаре и који су неопходни како би се лајт глуцаћ :ROFLMAO: упослио малко више...Као што рекох у плану је, али језа сада на последњем месту....

Ja posejao, otac oprskao, kišica pada... Jedino će biti neujednačenog nicanja, priprema zemlje je bila loša, negde je plitko, negde dublje posejano.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Nazad
Vrh