Kukuruz 2023

9889-9757-0725 pionir...nesto malo Sy Bilbao
MMEMZRs.jpg

Kod mene malo bolje ali skoro da nema njive koja je 100% suva i da se na par mjesta pojavljuju podzemne vode
Posijao sam sto se moglo ostalo na cekanju, nadam se da nece biti velikih padavina u ponedeljak i utorak

Agrije su dosta lakše od nodetki čini mi se. Baren one što sam ja video. Ušteda materijala očigledna....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Lake su im baterije to sam i ja primetio, traže baš dobru pripremu, da li bi trebao da menjam raonike na njoj posejali su oko 250-300 kj od kako je kupljena nova?
I da li može da se poveća pritisak baterije na one opruge sa maticama na kraju za podešavanje?

ja sam zamenio raonike, ne moze da se uporedi kako sad ide bolje,kaze cale oseti traktor nodetku da teze vuce..bas juce radio usluzno kod rodjaka priprema malo losija pustio malo dublje kakvi samo pliva...

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

I ja sam zamenio raonike prosle godine,iz mega sr... od sejalice,sad je malo manje sr.... gde je malo losija priprema.I dalje je za nju disk svemirska tehnologija,ne moze se raonik nikad porediti sa diskom,najbitnija je ravnomerna dubina setve ,to raonik nikad nece imati spram diska.

Nije toliko problem da ide dublje koliko je problem da to posle zatvori. Ako je malo mekše to je maltene nemoguće kod nodetke.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Rale krenuo u setvu kukuruza ,neki DKC.
Ptolazeći ovih dana kroz atar primetio sam ,jako malo parcela je "crno" tj ,nije posejano jesenas.Mnogo se atar zeleni i žuti.

Bio do njive al se travilo.Sad nisam pametan sta da radim, dal da radim pripremu javljaju opet kise neke.

Nazad
Vrh