Kukuruz 2023

Merlin secerna voda, adengo je prava stvar.

Adengo prava stvar ako je čista njiva.Koristio sam 4-5 god.Pa se opet vratio na laudis.Samo adengo i posle nista tu bude dzungle

Pa skupo je tu ici prvo adengo, pa posle korekcija. Koliko to sve izadje po kj? Nije malo para, ima i jeftinije kombinacije....

Dve godine sam koristio adengo. Prve je bio oko 11.000 din/lit. Druge godine je bio oko 14.000-14.500, i ništa sirku nije uradio. Rastali se u miru i slozi...

Meni je prošle godine dok je bilo najviše korova odradio najbolje. Najveći problem po meni mu je palamida, mora biti sva vani da bi je riješio.

Adengo je dobar, al trazi korekciju.
Druga mana mu je sto je postao preskup. Hektar se priblizio 70 e. Jos malo pa kao za seme 😊

Što se tiče zaštite semena kukuruza nisam nigde zvao za cene ovih preparata što se navode ovde,ali ono što se od cena nađe na netu zaštita baš bude skupa. Jedino možda Lobo ako ga ide 10g na džak od 25.000 zrna ne izađe nešto preskupo i ako je provereno dobar...

Ima li još neka jeftina a dobra kombinacija?

салемид не нисам сејао још ништа, киша тренутно омета било какве радове у пољу.

Što se tiče zaštite semena kukuruza nisam nigde zvao za cene ovih preparata što se navode ovde,ali ono što se od cena nađe na netuzaštita baš bude skupa. Jedino možda Lobo ako ga ide 10g na džak od 25.000 zrna ne izađe nešto preskupo i ako je provereno dobar...

Ima li još neka jeftina a dobra kombinacija?
Ја сам узео баш њега Лобо изађе 1690 дин кесица од 100грама

Verovatno ću i ja onda sa njim tretirati pa šta bude,valjda će biti bolje nego ništa:)
Uzeo sam seme za berbu u klipu KWS Kleopatras i relativno je krupno,25.000 zrna je 8,62 kg tako da ću malo pojačati dozu Lobo.
Ranije sam Semafor i neke druge insekticide mešao sa pivom ,možda pređem na mleko:unsure:

Ја сам узео баш њега Лобо изађе 1690 дин кесица од 100грама
Pa to je isto imidakloprid. :D I skuplje je od Kohinora, plus moraš sam da ga rastvaraš. U litri kohinora 4500 din. imaš rastvoreno 200g otrova. A 200g otrova kroz Lobo izađe 4850 din.

Poslednja izmena:
Не може бити тако Лобо је 700. Кохинор 200 три и по пута је јача концетрација него код Кохинора зато га иде 10грама на један џачић кукуруза

Tako je. Ti možeš da stavljaš koliko god hoćeš. Jedino je bolje što ako nemaš puno (npr. ja sejem 1,4 ha sa 3 vreće) dosta je jedna kesica. Ne daješ pare da ti ostaje. Ja idem 3,5g otrova po kg semena. Danas sam merio vreću ZP 434 ima 6kg. Znači 21g otrova po vreći. Jedna kesica Lobo taman.

Nazad
Vrh