Kukuruz 2023

Da to radi posao u dobroj zemlji.
Ajde čik dođi kod nas sa takvim točkovima da dobro poseješ....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Mi na majevici imali V,pa kupili kasnije te gumene originalne...gumeni su bolji,osim kada je prevlazeno,a MORA da se poseje.

Prijatelji jeste li primetili po apotekama da ove godine uglavnom je nezasticeno seme protiv zicara(crva)...
Niti ima onog sredstva poput semafora da se samostalno zastiti seme...
Ja NE znam sta da se radi, nesmem da sejem nezasticeno seme,tako da cu da odustanem od planiranih hibrida...
Kako ste vi resili taj problem sa nezasticenim semenom??

Narucili pocetkom decembra zasticeno seme i takvo i dobili.
Ajd sto nema zasticenog semena nego sto zabranili I sredstva da se prodaju po apotekama da samostalno zastitis...
Haoss...
Gde smemm da sejem nezasticeno seme od zicara da mi nikne ko po groblju jagode???
Jedan drug prosle godine se pravio pametan pa 2 puta presejavao,nije hteo nikoga da pita misleci da on sve znaa..
I posle drugog sejanja kada mu nije skoro Nista niklo,pozvao me I ja ga Pitao da li zastitio seme od zicara I on kaze nijee...
Posle zastitio I posejao treciii put I lepo niklo...
Zamisliiite sada kojii je too gubitakkk u novcu da 3 puta sejes na istoj parceli,a da ne govoriimm o gubitku vremena ,moj kukuruz bio do kolena a on sejao treci put tada...

Hmmmm, ovde kod nas je bio problem da se nađe ne zaštićeno seme, p0217 recimo.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Zar baš ništa od hibrida nema zaštićeno?

Evo meni pre neki dan stigao p0710 zaštićen. Nezaštićenog kažu nema.
Ma ima u jednoj apoteci zp 555 I 606 zasticen, a u svim ostalim apotekama I on nezasticen...
Ja sam hteo kws neke hibride ,njih nema zasticenog..
Ima od pionirovog samo 9911 zasticen Ali on 9500 dzakce,a ovaj zp 5700, skupp mi je mnogo pionir..misljenja sam ako bude kisna gidina svakiii rodi...NE znam da li opravdava cenu kasnije u prinosu ovaj pionir pa da bude tolikooo skuplji...
A i mislio sam neke njive koje Sam uzeo pod kiriju a basss zakorovljene da idem sa ultra hibriidima I prskam sa fokus ultra ,Ali vise nemaa ni novosadskog ultra ni zp ultraa,nudee samo neki francuski ultra a i onn u svimmm apotekama nezasticenn od zicara...

Pa već je april uveliko, treba to dosta ranije nabaviti. Ja uvek u decembru poručim semena, tokom januara-februara uglavnom sve stigne. Evo sad se desilo da sam p0710 čekao malo duže, ali stigao je.

Svaki rodi, samo je pitanje koliko.
Ja od kako sam prestao da budem patriota po pitanju semena, od tada i imam veće prinose. Žao mi je što je tako, ali ja sejem ono što mi je isplativije.

Ove godine Pioneer 9300, 0217, 0412 i 0710, KWS Kolegas, Advisio i Adnano.

Zašto je problem zaštiti seme? Za najobičniji zaštitu ti treba džak od đubriva, i nešto za zaštitu semena. Osušiš na najlonu seme i spakuješ u vreće.
Ja sam poručio nezaštićen Pioneer, kad već farbam suncokret, farbam i kukuruz. Samo što sam koristio mešalicu ove godine

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Zašto je problem zaštiti seme? Za najobičniji zaštitu ti treba džak od đubriva, i nešto za zaštitu semena. Osušiš na najlonu seme i spakuješ u vreće.
Ja sam poručio nezaštićen Pioneer, kad već farbam suncokret, farbam i kukuruz. Samo što sam koristio mešalicu ove godine

Чиме фарбаш семе

Prošle godine Gaucho, ove godine Macho
Imidakloprid 600g/k aktivna materija

Kako je godina naopako pocela. Juce se takva kisa izrucila da se narednih 15 dana ne moze u njivu. Ljudi koji su uzimali 550-600 grupu vec kukaju da nece stici da se bere u zrnu ove godine.

Ajd sto nema zasticenog semena nego sto zabranili I sredstva da se prodaju po apotekama da samostalno zastitis...
Haoss...
Gde smemm da sejem nezasticeno seme od zicara da mi nikne ko po groblju jagode???
Jedan drug prosle godine se pravio pametan pa 2 puta presejavao,nije hteo nikoga da pita misleci da on sve znaa..
I posle drugog sejanja kada mu nije skoro Nista niklo,pozvao me I ja ga Pitao da li zastitio seme od zicara I on kaze nijee...
Posle zastitio I posejao treciii put I lepo niklo...
Zamisliiite sada kojii je too gubitakkk u novcu da 3 puta sejes na istoj parceli,a da ne govoriimm o gubitku vremena ,moj kukuruz bio do kolena a on sejao treci put tada...
Ima Kohinora, Adamin insekticid,akt mat imidakloprid 200 gr/lit.

Nazad
Vrh