Kukuruz 2023

Godine su postale izuzetno ekstremne. Iz krajnosti u krajnost. Ova godina nakaradno pocela nikad u psenici nisam imao uskolisnih korova. Samo sekator i gotovo sa korovima. Sad glavni korov ljulj i morao sam raditi husar i axial. Da li ste sijali ovaj nas domaci bl43? O

Prijatelji jeste li primetili po apotekama da ove godine uglavnom je nezasticeno seme protiv zicara(crva)...
Niti ima onog sredstva poput semafora da se samostalno zastiti seme...
Ja NE znam sta da se radi, nesmem da sejem nezasticeno seme,tako da cu da odustanem od planiranih hibrida...
Kako ste vi resili taj problem sa nezasticenim semenom??
Svracao sam da pokupim nesto za prijatelja kod Zice u Jagodini imalo gomila zasticenog semena pre 10 dana, sve zavisi koji te hibridi interesuju. Video sam KWS Kasmir i jos jedan i nekoliko Pionira. Syngentino seme je svo zasticeno insekticidom. Ako se ne snadjes po Jagodini znam i kod mene po Cupriji gde je imalo zasticenog semena KWS i Pionir.

@DaRee
Koje sjeme si uzimao psenicu, da nije dosao ljulj u sjemenu psenice, mnogi se zale na ljulj ove godine, ja nemam problema, sijao sam Apac i Alkantaru
BL 43 ne sijem vec godinama, sad samo Pionir fao 300

Колико стављате Адаминог Кохинора на 100кг семена

Moze i informacija za Gaucho i slicni sa 600gr/l aktivne materije ,isto nam dodje,samo 3 puta vise onda treba tog Kohinora.

Ja sam stavio 1l Macho-a na 160kg kukuruza, 1l/100kg suncokreta. Tako mi je rekao čovek koji mi je prodao Macho

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Мени су у хемославији у ветернику рекли да слободно користим инсектицид LOBO он је за воћарство али састав је исти као бајеров гаучо користим га већ пар година и никакви х проблема

Uz ogromne poteškoće, prvenstveno izazvane padavinama neobičnim za april mesec nekako uspevamo da započnemo setvu kukuruza za 2023.g. Kako je izgledao prvi dan, kako smo naštelovali selicu, kako se Mika snašao u novoj ulozi, pogledajte u videu... Mehanizacija u videu: CASE PUMA & Fop Vogel Noot Vibrocult m610 setvospremač Armatrac 1104 lux & Monosem sejalica Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2023. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.

Radoslave, zašto ne skinete razgrtače na sejalici? Posto je dosta vlažno, nema potrebe za njima, i svakako nepotrebno guraju zemlju. Po meni imaju funkciju kad je "oštro" spremljeno, ili kad je gornji sloj zemlje suv, pa ga on razgrne, da bi se seme moglo posejati pliće u vlagu. I sejalica kao da izgleda malo zabodena, a možda i oko vara. Ja sam kod mene postavio malu libelu na gredu, i po tome podesim topling, eventualno ako su potrebne male korekcije, zavisno od terena.

Poslednja izmena:
Кесица од 20 грама лоба за два џака кукуруза значи десет грама по џаку што би реко пера електричар пробај нећеш се покајати

Gotovo isti preparati, jedina razlika sto Adengo nece dozvoliti nicanje palamide ako je ima, Merlin je ne resava. Inace delovanje isto, zabetonitaju i jedan i drugi.

Evo jedne situacije sa Merlinom

a0f3a2ab78960a997fb4577e57edbda6.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh