Kukuruz 2023

Jel ste radili analizu zemljista,koliko ima Caco3 ?.Kod nas bi takvi tockovi blokirali na nekim zemljistima nakon manje od jednog kruga,a ni cistac ne pomogne puno.

Неће баш бити да је безкарбонатни чернозем, али има јако мало CaCO3, и земља је врло оцедита...
Јуче је пало 13 л и данас може да се сеје. Мислим нису идеални услови, али за нужду смо одрадили посао, углавном зашто смо се одлучили да данас радимо је због најављених временских прилика следеће недеље, тј најављене кише.

Неће баш бити да је безкарбонатни чернозем, али има јако мало CaCO3, и земља је врло оцедита...
Јуче је пало 13 л и данас може да се сеје. Мислим нису идеални услови, али за нужду смо одрадили посао, углавном зашто смо се одлучили да данас радимо је због најављених временских прилика следеће недеље, тј најављене кише.
A sta ako bude kore😬

Ја сам имао те нагазне на бекерици јој колико ми је муке задавало у сунцокрету са покорицом. Кукуруз изађе, али сунцокрет вазда муке.

Drugar je imao te točkove i prodao mašinu zbog njih. Problem je bio što u ovoj našoj zemlji nije mogla zatvoriti brazdicu od ulagača ako je bila malo vlažnija zemlja. Točak je prošao, nagazio i sve je delovalo ok ali kada se polako otkopalo ispod traga točka u zemlji je ostala brazdica od raonika i seme u brazdici nezatrpano(nepritisnuto). Da dočaram, kao u pećini....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

И код нас сеју са тим точковима мени се искрено баш и не свиђају какав траг остаје иза њих више сам за варијанту оних V класичних

Jednostavno za taj obican nagazni solo tocak treba mekane zemlje da bi imao cime zatvoriti seme,toga ima samo iza raonika jer isti gura dosta zemlje sa strane.Kod diskosne znamo svi kako izgleda brazdica za seme,sabijena zemlja sa obe strane zbog tockova za stelovanje dubine,nema tu posla za ravni tocak po meni,samo V.

Ja imam na obe sejalice te gumene i veoma su losi za pokoricu.Barem kod nas u Golubincima
Па ми смо искључиво тражили са овим типом нагазио точка кад смо куповали сејалицу. А зашто? Зато, што код покорице кора пуца по средини браздице и гајених усев излази, ал то је само код овог типа за Олт/Нодет сејалице..
Рецимо Мајевицин овај тип ми се нервира, јесте слично, ал није исто.

Ова сејалица је код над од 2011, купљена је нова, и поприлично је доста посејала, што нама, што услужно и никада нисмо имали проблема са покорицом...

Пс. Ево какав је овде систем загртања:

https://postimages.org/]screen shot in windows[/url]

Da to radi posao u dobroj zemlji.
Ajde čik dođi kod nas sa takvim točkovima da dobro poseješ....

Da to radi posao u dobroj zemlji.
Ajde čik dođi kod nas sa takvim točkovima da dobro poseješ....

А зашто би ја то радио?!
Па ја сам бирао систем који мени највише одговара и нигде нисам писао да је то најбоље.

Nazad
Vrh