Kukuruz 2023

Da li je pametno posejat danas-sutra s'obzirom da najavljuju novo zahladjenje i padavine za vreme praznika a cini mi se i posle 25 aprila, postojil mogucnost da seme istruli?

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Zavisi od gustine. Ima par njiva de se zeleni jace od psenica za neverovati.
Moze nju i spremac da pocupa,trenutno jeftinije od totala.

Imam jednu parcelu gde je patosala, drljača i spremač nisu mnogo uradili, kao da sam je prihranio.Ići će total i Terbutilazin posle setve jer ne sme tako ostati.

Opasna je mišijakinja, imao sam pre dve godine velikih problema sa njom. Zakasnio za rano prskanje i hteo posle setve, na crno. Ona je takve žbunjiće napravila da seme nije moglo doći u zemlju i gušilo ono što je tek izniklo. Umanjila mi nicanje baš dosta. Sa dubinskim preparatima sam ubacio i 3 litre totala po hektaru, jedva je spržila ali i tako mala i spržena je bila u klupčetu i smetala usevu, opako zlo.

Sjetva 23.3. izlazi

FfB0iBz.jpg

Kako je krenulo ove godine ce mi biti najkasniji start setve u zadnjih 12-13 godina. 2018 sam krenuo 20.4 sad mozda bude i kasnije. Seme kompletirano prosle nedelje pokupio i P0710 kog sam cekao. Hemija takodje spremna, samo sto izgleda necu Medeyu i terbutilazin kako je planirano u 2-3 listu vec ranije.

Nisam slikao
Koji je korov ako znadnem opisat. Sitni listici , i cvjetici , kao mreza gust , u flekama . Ima ga bas dosta
Spremljeno jos zimus pa nebi dirao .
Kalo ga nosi total ,il jos bolje da cekam do 3 lista ako nece praviti velki belaj ?
Може да буде и честославица, исто расте у жбун као мишјакиња

Danas planiram da krenem sa setvom parcela koje su dosta izlozene suncu, inace je dosta mekano, imali smo mnogo kiše.Ostatak tek za 10dana kada i ako otopli.

do pre 20tog nista u vezi sadnje sto se mene tice

najavljuju ozbiljnu kisu tokom nedelje(nadamo se),ne zelim koru nad klijom
tek ko suncokret seje,bice zanimljivo sigurno

a zemlja vapi za kisom i vlagom kod nas,neki sad oru gde se izvlaci djubar ono je ubi boze

Nazad
Vrh